Izložba radova Olge Jevrić u Londonu

Izložba "Olga Jevrić: Predlozi za spomenike" otvorena je u Institutu "Henri Mur" u Londonu. Biće otvorena do 17. aprila.

Izložba predstavlja prvo samostalno prikazivanje rada Olge Jevrić u Velikoj Britaniji.

Publika u Londonu ima priliku da uživa u delima iz Zbirke malih skulptura Olge Jevrić, koje se čuvaju u Legatu umetnice u SANU.

Ova studijska izložba obuhvata seriju predloga za spomenike, koje je Olga Jevrić napravila učestvujući na nacionalnim konkursima za javne spomenike, koji su predstavljali glavna dešavanja kada je u pitanju skulptura u posleratnom periodu.

Inspiraciju za svoja dela umetnica je nalazila u nekim svojim najranijim eksperimentisanjima sa apstrakcijom, oslanjajući se na model stećka, koji predstavljaju srednjovekovne nadgrobne spomenike na Balkanu.

Njihova monumentalna forma, izražajna snaga i činjenica da se nalaze na otvorenom, prožimali su njenu imaginaciju kao skulptora.

U Institutu Henri Mur biće izloženo 10 skulptura iz SANU i jedna iz Muzeja savremene umetnosti u Beogradu, kao i predstavljena tri izložbena kataloga.

Izložba će biti otvorena do 17. aprila.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво