"Srbija mic po mic" na rimskom Kolors radiju

Na talasima rimskog internet Kolors radija već dva meseca može se čuti srpski jezik i muzika. Tri urednice i voditeljke emisije "Srbija mic po mic" obrađuju aktuelne teme i razgovaraju sa našim ljudima koji žive u Italiji.

Polovinom septembra u Rimu, na talasima internet Kolors radija, prvi put na tim prostorima, u etar je puštena srpska muzika i mogao se čuti srpski jezik, saznajemo od Aleksandra Zlatkovića.

„O tome kako da se oglasimo i na radiju, nas nekoliko entuzijasta razmišljalo je već duže vreme, a postalo je realno zahvaljujući razumevanju vlasnika Kolors radija i naklonosti umetničkog direktora Davida Gramićolia. Potpuno besplatno, ustupili su nam jednosatni termin, što je inače prava retkost, na čemu smo im veoma zahvalni", sa očiglednim zadovoljstvom ističe voditeljka Danijela Babić, jedna od urednica i voditeljki emisije Srbija mic po mic za portal Svetionik.

Emisija Srbija mic po mic se emituje svakog četvrtka pre podne, od 9 do 10 sati. U dosadašnjim emitovanjima, uz izbor srpske muzike, bilo je obrađeno nekoliko aktuelnih tema, a gosti su bili naše diplomate, sportisti i naši ljudi koji već više decenijama žive i rade u Italiji. U studiju ili putem telefonskog javljanja, nastoji se da se prikaže život i iskustva srpske dijaspore u Italiji.

Pored Danijele Babić, za mikrofonom u studiju Kolors radija su još Darinka Bakajić i Olivera Spasojević.

O nekoj budućnosti širenja srpske reči i povećanju trajanja programa teško je govoriti. Tek, za sada je najbitnije da je „radio priča" krenula i to na kvalitetan način, a mnogobrojni Srbi koji žive na području Rima i širom Italije, javljanjem i slušanjem mogu doprineti da emisija preraste i u nešto više.

Emisija se može pratiti uživo na internet adresi Kolors radija (colorsradio.it), četvrtkom u 9, a snimak se može preslušati na istoj adresi u rubrici Trasmissioni.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво