Koridori

Koridori štede milione evra Republici Srbiji, a na koji način pogledajte u emsiji "Koridori", na Satelitskom programu večeras u 18.55.

Istočni krak Koridora 10, od Niša do Dimitrovgrada, za gradnju je izuzetno težak i zahtevan zbog velikog broja nestabilnih kosina a koje su rezultat lošeg projektovanja i istražnih radova. Na čitavoj trasi istočnog kraka ovih dana vri kao u košnici. Zato je tematski deo ovonedeljnog izdanja emisije o saobraćaju i strategiji razvoja "Koridori" posvećen izgradnji ovog putnog pravca.

Urednik emisije Goran Maslar obišao je radove sa direktorom "Koridori Srbije" Dmitrom Đurovićem koji je kontrolišući radove na najzahtevnijim lokacijama istakao da su na pojedinim projektima "Koridori Srbije" izvršili racionalizaciju troškova i od strane projektanta predloženu reviziju tehničkog rešenja, tako da su uspeli da ostvare dobit od više miliona evra za Republiku Srbiju. Putni Koridor 10 jedan od najvažnijih panevropskih saobraćajnih koridora čijim završetkom će 2016. transportni sistem Srbije postati kompatibilan sa transportnim sistemom EU.

U emisiji se govori i o novoj usluzi nacionalne avio-kompanije "Air Serbia Wi-Fly", koja omogućava pristup internetu i upotrebu mobilnog telefona na letu. Er Srbija je na ovaj način postala prva avio-kompanija u regionu i jedna od malobrojnih u Evropi koja nudi ovu uslugu.

Predstavljamo i novi savremeni Premijum salon, prvi namenski salon za putnike jedne avio-kompanije u Srbiji, koji je na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu Er Srbija otvorila za putnike Biznis klase, kao i za članove Silver, Gold i Platinum Er Srbija Etihad Gest programa lojalnosti.

Pokazujemo i kako će izgledati novi Terminal 3 koji će krajem godine početi da se gradi na aerodromu u Frankfurtu, u koji će biti investirano 2,5 do 3 milijarde evra. Novi Terminal 3, jedan od najvećih nemačkih infrastrukturnih projekata, trebalo bi da bude operativan 2022. godine.

Emsija "Koridori" je na Satelitskom programu večeras u 18.55, kao i na Drugom programu RTS-a u subotu u 14.55.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво