Besparica blokirala rad srpskog pozorišta u Mađarskoj

Umesto da se raduju zbog veoma uspele glamurozne predstave "Kneginja čardaša" koju su nedavno uspešno postavili na scenu, i koja je dobila sjajne ocene i od publike i od kritičara, direktor i glumci Srpskog pozorišta u Mađarskoj kažu da nemaju razloga da slave.

Direktor teatra Milan Rus kaže da se nezavidna materijalna situacija kolektiva nije promenila na bolje ni ovoga leta i da su zbog toga prinuđeni da obustave sve aktivnosti.

"Iako je publika fantastično reagovala na takozvanoj "generalnoj probi", baš kao što je to bio slučaj kada smo igrali Somborsku ružu u pozorištu Nemzeti Szinház, mi se nalazimo u veoma nezavidnom položaju. Sredstva za funkcionisanje našeg pozorišta još uvek nisu stigla, zbog čega sam bio primoran da zaposlene kolege otpustim, dok se istovremeno naši računi gomilaju", kaže Milan Rus.

Prema njegovim rečima, nada još uvek postoji, ali podseća na činjenicu da je veoma teško ponovo pokrenuti instituciju koja je praktično zatvorena.

"U ime publike koja nas je oduševljeno pozdravila na sceni u Lovri i svih onih koji se raspituju kada će biti sledeće izvođenje Kneginje čardaša, iskreno se nadam da ćemo imati priliku da ansambl ponovo okupimo i predstavu nastavimo da igramo. Za mene lično, svirati ponovo Kalmanovu muziku, i nakon 40 godina muziciranja, veliki je lični i umetnički izazov, a svim kolegama koji su učestvovali u nastajanju ove predstave i pristali da dele sudbinu pozorišta, dugujem veliku zahvalnost. Ovo je veliki i skup projekat našeg pozorišta, ali i produkcija visokog umetničkog kvaliteta", rekao je Milan Rus za Srpske nedeljne novine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи