Teniski kamp "Aranđelovac 2015." ispunio očekivanja

Tradicionalni Edukativno-sportski teniski kamp za decu iz Srbije, dijaspore i regiona "Aranđelovac 2015", u organizaciji Teniskog sportskog društva AS iz Beča, održan je od 12. do 20. jula 2015. u Bukovičkoj banji u Aranđelovcu.

Kamp je završen svečanom dodelom priznanja malim teniskim šampionima, učesnicima otvorenog internacionalnog turnira za dečake i devojčice SRBIJA-DIJASPORA 2015. i zahvalnica institucijama, organizacijama i pojedincima koji su doprineli uspešnoj realizaciji projekta, saznajemo iz Teniskog sportskog društva AS iz Beča.

U sjajnoj atmosferi punoj druženja, učenja, ali i zabave, mladi teniski talenti iz Srbije, dijaspore i regiona proveli su nezaboravnih devet dana tokom koji su, pored časova tenisa i takmičarskih mečeva, imali prilike da puno nauče o Srbiji, njenim prirodnim lepotama, jeziku, istoriji, kulturi i tradiciji.

Pomoćnik direktora Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu za ekonomska pitanja Vukman Krivokuća istakao je, na svečanom otvaranju kampa, značaj negovanja i očuvanja srpskog jezika i usvajanja znanja iz srpske istorije, kulture, vere i tradicije kroz povezivanje dece iz dijaspore sa vršnjacima iz Srbije.

Direktor kampa i predsednik TSV AS Momčilo Jovanović izrazio je, u ime organizatora, zadovoljstvo što ovaj jedinstven projekat budi sve veće interesovanje u srpskoj dijaspori širom sveta i što će i u narednim godinama biti relevantno mesto okupljanja, druženja i razvijanja mladih teniskih talenata.

Obilazak kulturno-istorijskih spomenika i prirodnih lepota 

Tokom boravka na kampu, mališani su imali prilike da posete kompleks spomen-obeležja Prvog srpskog ustanka u Orašcu - Marićevića jarugu u kojoj je 1804. podignut ustanak, Muzej Prvog srpskog ustanka, spomenik Karađorđu, školu Prvi srpski ustanak, kao i Spomen-česmu i Crkvu Vaznesenja Gospodnjeg.

Kroz zanimljivu priču profesionalnih vodiča Turističke organizacije Aranđelovac, mladi su se upoznali i sa prirodnim lepotama - arheološkim nalazištem Risovačka pećina, staništem čoveka iz ledenog doba, kao i prelepim parkom kraljevske Bukovičke banje, jednim od najlepših parkova u Srbiji.

Učesnici kampa obišli su i Mauzolej dinastije Karađorđevića na Oplencu, Hram Svetog Đorđa, Karađorđev grad - Karađorđev konak i Crkvu Presvete Bogorodice, u narodu poznatu kao Karađorđeva crkva u Topoli, kao i srednjevekovni manastir Svetog Arhangela Mihaila u Brezovcu.

Teniski kamp Aranđelovac 2015 realizovan je uz snažnu podršku državnih institucija Republike Srbije - Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova, Ministarstva omladine i sporta, Teniskog saveza Srbije (TSS), Ambasade Republike Srbije u Austriji, kao i izuzetnu saradnju sa Teniskom akademijom Bogdan Obradović. Veliku podršku Kampu pružila je i Turistička organizacija opštine Aranđelovac omogućivši edukativne izlete na kojima su deca imala priliku da nauče puno o srpskoj kulturi, istoriji i tradiciji.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи