Novi sajt i nagrade za bečku "Prosvjetu"

Za bečku „Prosvjetu“ je 2015. izuzetno uspešna godina. Nakon dobro posećenih kulturnih događaja, zapaženih i vrednih projekata, počele su da pristižu i nagrade.

Posle Velike povelje "Prosvjete", koju je odbor u Austriji dobio od Glavnog odbora na martovskoj Skupštini „za doprinos čuvanju i njegovanju srpske prosvjete kulture i duhovnosti", na posebnoj manifestaciji početkom maja meseca stigla je i svečana diploma ambasade BiH u Beču "za neumoran rad, veliku posvjećenost ideji mira i uspješnu saradnju sa ambasadom BiH u Beču" koju je ambasadorka dr Tanja Milašinović Martinović dodelila Odboru.

Nedavno je stiglo i lepo priznanje od Vlade Republike Srpske koje je ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske, gospodin Zlatan Klokić, uručio u Beču predsjedniku SPKD Prosvjeta Austrija prof. Srđanu Mijalkoviću "za izuzetan doprinos očuvanju srpskog identiteta kao i njegovanju tradicije, kulture, običaja, jezika, pisma i kulturnog nasljeđa, kao i za unapređenje saradnje Republike Srpske i dijaspore u Austriji".

Kao i prilikom dobijanja prethodnih priznanja, Mijalković se srdačno zahvalio i istakao da ono pre svega pripada brojnim članovima, mnogim prijateljima i vrednom timu "Prosvjete".

Osim toga, SPKD "Prosvjeta" je za Vidovdan ove godine predstavila javnosti novi izgled elektronske prezentacije društva.

Novi sajt je pripreman dugo i studiozno, s obzirom na širinu delovanja i značaj rada Društva u dijaspori i maticama. Zainteresovani mogu da pronađu sajt na istoj adresi kao i do sada prosvjeta.at i pozvani su da se uključe, daju komentare i prijave se za praćenje i slanje informacija o radu društva.

Učesnici projekata i roditelji zainteresovanih učenika na sajtu mogu pronaći i formulare za prijavljivanje u Školu srpskog jezika, Mali hor Prosvjete i ostale zanimljive aktivnosti društva.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво