Teniski kamp „Aranđelovac 2015.″

Tenisko sportsko društvo AS (TSV AS) iz Beča organizuje tradicionalni edukativno-sportski teniski kamp za decu iz Srbije, dijaspore i regiona „Aranđelovac 2015″, kao i prvi Memorijalni teniski turnir za devojčice i dečake „Jelena Genčić“.

Kamp će biti održan u Bukovičkoj banji u Aranđelovcu od 12. do 20. jula. Program kampa poseban je po tome što deca iz dijaspore kroz komunikaciju sa svojim vršnjacima iz Srbije usavršavaju maternji jezik.

Kroz druženje i sport u prirodi, zanimljiva predavanja i posete kulturno-istorijskim spomenicima, usvajaju znanja iz srpske istorije, kulture i tradicije.

Na teniskom kampu će učestvovati devojčice i dečaci uzrasta od 6 do 16 godina, a sportski program kampa prilagođen je deci koja već treniraju tenis, ali i mališanima koji žele da naprave prve korake u svetu belog sporta.

U završnoj fazi kampa, od 17. do 20. jula 2015, polaznici škole tenisa imaće priliku da se takmiče na prvom Memorijalnom turniru „Jelena Genčić" - otvorenom internacionalnom turniru na kojem će učestvovati i deca iz teniskih klubova širom Srbije i dijaspore uzrasta 10-14 godina.

Turnir se održava u znak sećanja na velikana tenisa Jelenu Genčić (1936-2013), velikog teniskog pedagoga i stručnjaka koji je između ostalih otkrio i trenirao Moniku Seleš, Novaka Đokovića, Mimu Jaušovec, Gorana Ivaniševića i mnoge druge.

O prvom Memorijalnom teniskom turniru „Jelena Genčić" će biti snimljena reportaža za novi filmski serijal „Filmskih novosti" o istoriji tenisa na tlu Srbije i bivše Jugoslavije koji će obuhvatiti sve najznačajnije teniske događaje na Balkanu, od Kraljevine Jugoslavije do danas.

Teniski kamp „Aranđelovac 2015″ održava se uz podršku državnih institucija Republike Srbije - Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova, Ministarstva omladine i sporta, Teniskog saveza Srbije (TSS), Ambasade Republike Srbije u Austriji, kao i izuzetnu saradnju sa Teniskom akademijom Bogdan Obradović.

Konkursi za učešće na kampu i turniru su otvoreni a prijavni formulari za učešće mogu se preuzeti sa www.tsv-as.at

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи