Spirituali Gordane Tomić

Gordana Tomić se prošle godine beogradskoj publici predstavila izložbom "Za Beograd pre Njujorka". Osvojila je i Njujork, i sada je zastupa poznata umetnička galerija sa Menhetna. Ovog maja, u galeriji Progres prikazana je njena izložba "Pravi mač".

Ovog maja, Gordana Tomić je ponovo stavila Beograd ispred Njujorka i ekskluzivno predstavila svoje slike inspirisane životnim delom Mijamoto Musašija, japanskog mačevaoca, stratega i filozofa.

Po svom formalnom obrazovanju Gordana Tomić je ekonomista, stručnjak za menadžment i konsalting u informacionim sistemima. Ona je savremena poslovna žena koja svojom izuzetnom energijom i ogromnim umetničkim talentom osvaja meridijane, spaja istok i zapad.

„Volim da kažem da je profesija kroz koju me sada posmatrate, ona u kojoj najviše uživam. Preko nje se mogu približiti ljudima i podeliti radost, direktnu estetiku, tako da je slikarstvo za mene sada primarna profesija. Ali i dalje sam vrlo aktivna i u informatici i ekonomiji. Mi se sa 18 godina opredeljujemo za stručno znanje, ali nisam sasvim sigurna da je to za ceo život. Dokle god istražujemo i radimo na sebi, mi smo dobrodošli i u neke druge oblasti ukoliko smo u njima dovoljno ozbiljni. Pokušala sam da spojim umetnost i ekonomiju i osnovala sam jedan nezavisan entitet u kompaniji koja treba da uspostavi biznis u Srbiji i približi nas globalnom tržištu, da budemo dovoljno konkurentni, sa resursom koji je kod nas neiscrpan, a to je umetnički talenat", kaže Gordana Tomić.

Gordana Tomić postaje poznato i priznato umetničko ime na evropskoj i severnoameričkoj likovnoj sceni. Slike iz ciklusa Spirituali sa izložbe Pravi mač ovog leta putuju na Menhetn a prilikom ovog susreta umetnica je posebno istakla medijsku podršku Programa za dijasporu RTS-a.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво