Punoletstvo prve srpske radio emisije u Švajcarskoj

Pre osamnaest godina, 1. aprila 1997. godine, emitovana je prva srpska radio-emisija na švajcarskom radio kanalu "K" u Arauu.

Grupa entuzijasta, u želji da se i srpska reč čuje, već svih ovih minulih godina radi u interesu srpske populacije koja živi i radi u rasejanju, čuvajući srpsku reč, jezik i bogatu kulturnu baštinu, javlja za Program za dijasporu RTS-a Anđelka Krasojević.

Promovišući srpsku kulturu i tradiciju, ali i potrebu da s uključe u multimedijalne i multikulturalne tokove, grupa entuzijasta prihvatila se ovog značajnog i odgovornog posla da sa mnogo patriotizma i ljubavi prema svom rodu, bez ikakvih materijalnih nadoknada realizuju do sada veliki broj časova "živog" programa.

U jubilarnoj emisiji bilo je puno uglednih gostiju među kojima i ambasadorka Srbije u Bernu Snežana Janković, a atmosfera je bila više nego prijatna i za sve nezaboravna.

Radio Mladost se posebno ponosi velikim brojem gostiju, koji su učestvovali u našim emisijama svih prethodnih godina počev od predstavnika klubova, KUD-ova, diplomata, pesnika, glumaca, pevača, sportista i mnogih drugih. Poseban prostor se izdvaja za decu, roditelje i profesore Dopunske škole na srpskom jeziku, sa željom da se ovaj važan segment obrazovanja populariše i okupi što veći broj naše dece, nauči ih maternjem jeziku i razvije ljubav prema otadžbini.

Danas su članovi redakcije Jovana Aresenijević, Andrea Verić-Frej, Marica Stanišić, Violeta Aleksić i Anđelka Krasojević u svojstvu glavnog i odgovornog urednika radija Mladost.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво