Recept za srećan život

Za najstarijeg člana biblioteke "Milutin Bojić" u Beogradu, zaposleni su pripremili rođendansko slavlje. Za čika Mikija, kako od milja zovu Mihajla Miljkovića, spremili su tortu, na kojoj je blistao broj 95!

Treba imati mnogo mudrosti pa znati ostariti bez ružnoće, bez pakosti i tuge...Tu mudrost gospodin Miljković ima u izobilju.

„Jednostavno sam se bavio nekim stvarima koje su mi odgovarale, bilo da je to sport, literatura, druženje, literatura...Ljubav? Imao sam dosta ljubavi", kaže Miljković.

Uz tri supruge i niz nežnih ljubavi, kako kaže, i rastanaka bez nekih lomova, gospodina Miljkovića podmađivala su i putovanja.

„To su mi jedna od velikih zadovoljstava u životu", kaže Miljković.

Grčku je posetio čak 32 puta, na Kipru je pokupio 5 stoperki odjednom, bio je u Turskoj, Danskoj, Belgiji...U 82. je posetio sina Vladana u Njujorku.

„Potpuno je otvoren čovek, prema svemu. Od njega sam naučio da postoje samo dve grupe ljudi, ljudi i neljudi. Moj otac je postao toliko star da je njegova starost postala jedna permanentna mladost zbog njegove harizme", kaže njegov sin Vladan.

Gospodin Miljković čita knjige od kada zna za sebe, na francuskom, nemačkom i latinskom. Voli Stendala, ali za njega je vrh Džejms Džojs, ali ne sve, nego baš Uliks.

Putopisi i pesme gospodina Miljkovića, nalaze se na sajtu biblioteke Milutin Bojić. Sem ljubavi, putovanja, srasti za čitanjem i knjigama, gospodina Miljkovića podmlađuje i muzika. Voli Vagnera, džez, Rolingstonse...U 90-toj je bio i na Birfestu, ali najomiljenija mu je muzika grupe Simpli red.

Na kraju će ovaj čudesan čovek reći da mu je smešno kada sin Vladan strepi za njegov život.

„U osnovi sam imao jedan lep život", zaključuje gospodin Miljković.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво