Ada i Tesla dele isti san

"U snu svet" je film Branislava Brkića o Nikoli Tesli, i prvi film iz Srbije koji se predstavio, a i prošao selekciju na najvećem Evropskom kongresu dugometražnih animiranih filmova u Lionu. Neke od velikih svetskih kompanija za prodkciju videoigara zainteresovane su da rade na prapoznatljivosti i distribuciji videoigre po ovom filmu.

Mladi, talentovani ilustrator Branimir Brkić posle mnoštva sjajno ilustrovanih knjiga za decu, lako je razumeo vezu između nauke i bajke. Tako je nastao kratki, animirani film Tesla i devojčica sa lampom, o najvećem naučniku 20. veka, Nikoli Tesli. Bila je to, pokazalo se nedavno u Lionu, ulaznica u svet produkcije velikih filmskih projekata.

„Osim toga, ušli smo u produkciju dugometražnog animiranog filma o Tesli, U snu svet, koji je prošao na velikom evropskom konkursu Cartoon Movie u Lionu. Sveke godine se tamo okupe najveći svetski distributeri, finansijeri, studija za animaciju, praktično ceo evropski svet za animaciju, sa namerom da se sklope koprodukcije i uđe u finansiranje koprodukcijskih dugometražnih filmova", kaže Brkić.

Film prati dvanaestogodišnju devojčicu Adu koja slučajno otkriva da je ceo njen svet zapravo Teslin svet, koji polako počinje da gubi snagu.

„Nama je najpotrebnije da napravimo osnovu najpre za preprodukciju filma, što znači da se završi scenario, uradi storibord, karakteri i pripreme za animaciju. Kada to uradimo, možemo da krenemo u animaciju i možemo da se pojavimo ponovo sledeće godine na Cartoon Movie-u, što oni i očekuju, i da sklopimo ozbiljne koprodukcije", kaže Brkić.

Tip animacije koji su Brkić i njegov tim iz beogradskog studija Karusel odabrali, veoma je zahtevan. U svetu, uobičajeno, iza takvih projekata stoje veliki timovi sa čvrsto definisanim budžetom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи