Bečka premijera filma "Mali Budo"

U bečkom bioskopu UCI Kinowelt, Milenijumsiti, 23. januara, premijerno je prikazan film „Mali Budo", reditelja Danila Bećkovića.

Projekcije su održane u tri prepune sale, gde je bilo prisutno više od 1400 posetilaca, javlja za RTS Miodrag Mecanović iz Beča.

Rediteljski prvenac Danila Bećkovića pretpremijerno je prikazan prošle godine u Kustendorfu. Beogradska premijera bila je 24. septembra 2014, a prikazan je i na Kanskom festivalu, u Americi, Australiji i Kanadi.

Proteklih meseci Mali Budo je jedan od najgledanijih filmova u Srbiji, a videla ga je i publika u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Švajcarskoj.

Ova mešavina komedije i akcionog filma govori o sinu podgoričkog hirurga (Petar Strugar) koji preseljenjem u Beograd upada u nebrojene crnohumorne situacije.

Među mnogobrojnom publikom, bečkoj premijeri filma prisustvovali su i Pero Janković, ambasador Srbije u Austriji, Mladen Filipović, predstavnik Republike Srpske u Austriji i Dragana Mirković, estradna zvezda.

Nakon projekcije, publici su se, u sve tri sale, predstavili glumci Petar Strugar i Sergej Trifunović, reditelj Danilo Bećković i producent Marko Paljić. Nagovestili su da će biti sniman i drugi deo filma, najverovatnije u Parizu. Sergej Trifunović tvrdi da će nastavak sigurno biti bolji od prvog dela.

Slavko Dragićević, Vesna i Ljubiša Dimitrijević i dejan Mihajlov čine ekipu koja je omogućila da se Mali Budo premijerno prikaže u austrijskoj prestonici i da se uvrsti u redovni repertoar bioskopa UCI Milenijumsiti.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво