Izložba na temu identiteta

Izložba "Put za Evropu; Količina koja nedostaje" predstavljena je publici u Berlinu, 21. novembra u prostoru bivšeg Češkog kulturnog centra. Izložba je realizovana u okviru projekta obeležavanja stogodišnjice početka Prvog svetskog rata i traje do 6. decembra.

Izlažu Igor Bošnjak, Uroš Đurić, Siniša Ilić, Aleksandar Jestrović Jamesdin, Vladimir Miladinović, Nataša Tepavčević, Marko Tirnanić, Andrea Palašti i i Jelena Vladušić, Dragana Žarevac.

Autorke i kustoskinje su Mia David i Zorana Đaković Miniti.

Put za Evropu ima za cilj preispitivanje principa na osnovu kojih se dela ili ne, na osnovu kojih su se razvijali lični ili kolektivni identiteti u proteklih sto godina iz perspektive savremenih umetnika, saopšteno je iz Kulturnog centra Beograda.

Umetnici kroz ovu izložbu odgavaraju na pitanja od čega je sastavljen i na osnovu čega se taj identitet gradi, da li je iluzija verovati da postoji neka politka identiteta koja nije nacionalistička i druga.

Izložbu organizuje Kulturni centar Beograda uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, a u saradnji sa udruženjem Serbienala.

Projekat Put za Evropu obuhvata niz izložbi savremene umetnosti, koji ima fleksibilnost prilagođavanja specifičnom prostoru i kontekstu, i diskurzivnih programa koji će biti dokumentovani u završnoj publikaciji Sa Principom ili bez njega.

Do sada su realizovane izložbe u Beču Sa Principom ili bez njega, Modernoj galeriji Likovni susret u Subotici Sa herojima i svedocima, galeriji Kolegijum Artistikum u Sarajevu Mir, mir, mir..., u galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu Hoću da govorim o ratu, a prezentacija video radova Od života do smrti do života održana je u centru za savremenu umetnost RU Unlimited u Njujorku.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се