Nastup Minke Popović na Kolarcu

Udruženje muzičkih umetnika Srbije (UMUS) organizuje 23. novembra u Kolarčevoj zadužbini nastup mlade pijanistkinje, Minke Popović, koja je trenutno na usavršavanju na salcburškom Mocarteumu. Minka je dobitnica prestižne Nagrade UMUS-a za najuspešnijeg muzičara do 30. godina života.

Tradicionalna Nagrada Udruženja muzičkih umetnika Srbije se dodeljuje jedanput godišnje: za životno delo, najbolji koncert i najboljem mladom muzičaru. Nagrada mladom umetniku afirmiše najkvalitetnije muzičke pojave i mlade izvođačke ličnosti u našoj sredini, saopštava UMUS.

Pokrovitelj ovih odličja je Ministarstvo kulture Republike Srbije, a ove godine i Kolarčeva zadužbina koja je omogućila samostalni nastup nagrađene umetnice.

Minka Popović će za ovu priliku doputovati iz Salcburga, gde je trenutno na usavršavanju na uglednom Mocarteumu, posle uspešno završenih studija klavira sa najvišim ocenama na FLU u Beogradu. Ona je svoje druženje sa klavirom započela sa pet godina, da bi kontinuiranim školovanjem osvajala najviše ocene i prestižne nagrade na takmičenjima kod nas i u svetu. U prilog njenoj biografiji ubrajaju se brojni solistički nastupi u Srbiji širom Evrope, osnivanje i aktivni nastupi sa međunarodnim triom Susak, nastupi sa filharmonijama u Salcburgu, Berlinu...

Za nastup 23. novembra, sa početkom u 11 sati, pijanistkinja Minka Popović je pripremila dela J. Hajdna, F. Šuberta i F. Šopena.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи