Hor "Heruvim" Mokranjcu u čast

U prostorijama grčke crkve Svetog Dimitrija u Cirihu 29. novembra u 20 časova, biće održan koncert hora "Heruvim" povodom sto godina od smrti srpskog kompozitora Stevana Stojanovića Mokranjca.

Hor Heruvim osnovan je 2011. godine sa idejom da istočnoevropsku muziku približi zapadnoevropskom auditorijumu.

Pod dirigentskom palicom Olivere Sekulić Barac hor je nekoliko puta nastupio pred Švajcarskom publikom predstavljajući zvuke srpske tradicionalne i crkvene muzike. Sastoji se uglavnom od profesionalnih pevača iz raznih delova Evrope, a najviše iz Srbije.

Prvo predstavljanje publici ovaj hor je imao u februaru 2012. godine celovečernjim koncertom održanim u gradskoj kući u Cirihu, i to u sklopu izložbe Parče neba na zemlji koju su organizovali odeljenje za kulturu gradske kuće u Cirihu i odeljenje za promociju integracije grada Ciriha.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи