Prvo prelo Donje Austrije

Dvodnevna manifestacija "Festival kulturnih raznolikosti" održaće se 26. i 27. septembra u tvrđavi Perhtoldsdorf, nedaleko od Beča, u Donjoj Austriji. Biće organizovane radionice starih zanata i kaligrafije, a predstaviće se i turistička ponuda Donje Austrije, Srbije i Republike Srpske.

Manifestacija Festival kulturnih raznolikosti održaće se 26. i 27. septembra u tvrđavi Perhtoldsdorf (Perchtoldsdorf) u Donjoj Austriji, pod nazivom Prvo prelo Donje Austrije.

Biće organizovane radionice na kojima će se prikazati stari zanati i običaji, kao i kaligrafska radionica. Radionice će održati udruženje Beli Anđeo iz Dvorova, Udruženje građana Era Užice, udruženje Misijant i Udruženje žena sa invaliditetom Impuls i Humantiarna organziacija Duga iz Banja Luke.

Koncerti su planirani za 26. i 27. septembar, a nastupiće KUD Vuk Karadžić iz Nove Topole, etno grupa Trag i trio Pile.

„Na manifestaciji će biti predstavljena i turistička ponuda Donje Austrije, Republike Srpske i Austrije. Velika mi je čast da pozdravim goste iz Andrićgrada, kao i direktore mnogih turističkih agencija koji će predstaviti turističko blago Srbije i Republike Srpske. Pozivam sve da dođu, da se svi zajedno družimo", rekla je Ranka Savić Čergić, predsednica Zajednice srpskih klubova Donje Austrije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво