''Trojkom'' protiv poplava

U sklopu velikog humanitarnog projekta "Trojka iz bloka", koji za cilj ima pomoć poplavljenim domaćinstvima širom Srbije i Republike Srpske, u nedelju 24. avgusta od 19 časova na Kalemgdanu u Beogradu, održaće se sportska manifestacija u brzom šutaranju trojki.

Trojka iz bloka je humanitarni projekat, pokrenut 2012. godine u saradnji sa Košarkaškim savezom Srbije i potpredsednikom Dejanom Tomaševićem. Sprovodi se kroz sportsku manifestaciju u brzom šutaranju trojki širom Srbije, koji za cilj ima okupljanje mladih ljudi, poznatih ličnosti iz sveta sporta, kulture i muzike, kao i veliki broj sponzora i dobrotvora koji će finansijski podržati realizaciju ciljeva.

Projekat Trojka iz bloka nastao je kao ideja članova Humanitarne organizacije Srbi za Srbe, koji su želeli da kroz sportsku manifestaciju okupe pre svega mlade ljude željne humanitarnog rada. Organizaciju čine mladi i porodični ljudi koji od 2005. godine ulažu svoje vreme, energiju i iskustvo za pomoć ugroženoj deci i njihovim porodicama širom Balkana.

Zahvaljujući zvaničnim registrovanim ograncima u Srbiji, Republici Srpskoj, Austriji, Švajcarskoj, Nemačkoj i SAD, kao i velikom broju donatora i prijatelja širom sveta, organizacija Srbi za Srbe je do sada prikupila 1 000 000 evra donacija i obezbedila pomoć za preko 500 porodica, od kojih su mnoge dobile siguran krov nad glavom, kupatila, mašine za rad, pokućstvo, belu tehniku, domaće životinje za uzgoj i drugu neophodnu pomoć.

Projekat Trojka iz bloka je do sada dobio podršku brojnih sportista kao što su Dejan Bodiroga, Novica Veličković, Bojan Janić, Aleksandar Atanasijević, Dragan Stanković, Nikola Rosić, Nedeljko i Ljuba Jovanović, Milivoje Ćirković, Milica i Ana Dabović, Vojislav Škorić, zatim poznatih ličnosti iz sveta muzike Boško Ćirković Škabo (Beogradski Sindikat), THC la Familija, Nikola Hadži Nikolić iz benda 357, Danica Krstić, Aca Seltik, Marko Bulat, Grashoper, Sik Tač, grupa Feud, zatim novinari Vanja Bulić, Slobodan Šarenac, Boris Malagurski, Ivan Ivanović kao i druge poznate ličnosti.

broj komentara 0 pošalji komentar