Literarno veče u Beču

Pod pokroviteljstvom "Internacionalno kulturne zajednice", 25. jula premijerno je promovisana poema "Zagrljaj suza ispod bele i marame crne", autora Mike Vladisavljevića Vlacovića.

Prisutne je u svoje i u ime domaćina pozdravila profesor Svetlana Matić i predstavila Vladisavljevićev književni opus. Ona je istakla da je nedavno u Beču izvedena njegova monodrama Marija Marta Hofman u kojoj je jednu od uloga igrao i poznati glumac Irfan Mensur.

Poemu Zagrljaj suza ispod bele i marame crne, pored autora, čitala je Vesna Klinger ispred udruženja Ostra iz Beča. Mika Vladisavljević je pojasnio da je ovu poemu napisao po nagovoru svog prijatelja koji živi u Australiji, a posvetio ju je svim nastradalim žrtvama u Srebrenici. Poema nosi u sebi poruku mira i humanizma, kako je rekao, a žrtve su svuda iste, bez obzira na versku, nacionalnu i političku pripadnost.

Knjigu poezije Svilene jabuke koju je Vladisavljević objavio 2013. godine u Beogradu, publici je približila Jasmina Valka, čitajući odabrane odlomke iz ove zbirke.

Ovo je bila i jedinstvena prilika da se u Beču po prvi put predstavi nedavno registrovana Internacionalno kulturna zajednica na čijem je čelu inženjer Ratko Antonijević koji će 1. avgusta u 19 časova, predstaviti svoju zbirku poezije Sto pesama za sto dana.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи