SPOJI dostavio novu pomoć Trsteniku i Šamcu

Šesta i sedma humanitarna pošiljka Srpske pravoslavne omladine Inzbruk – SPOJI, za poplavljena domaćinstva u Srbiji i Republici Srpskoj, dostavljene su Trsteniku i Šamcu.

Ovoga puta je Omladinska organizacija SPOJI u Trstenik, tačnije selo Grabovac, odvezla 175 novih dušeka, 250 novih ćebadi za decu i 214 novih ćebadi za odrasle. Vrednost ove robe, koja je proizvedena posebno za žrtve poplava u Srbiji, iznosila je 30 000 evra, saznajemo iz SPOJI.

Pomoć koja je dostavljena žrtvama poplava u selu Grabovac kod Trstenika proizvedena je u preduzeću Bellutti Planen GmbH iz Inzbruka, koje je pokrenulo proizvodnju 175 dušeka i 464 ćebadi za žrtve poplava u Srbiji. 

U Šamac je par dana kasnije odvezen pun kombi sa preko 1000 litara vode, 350 kg testenina, 285 manjih i većih paketa koja su sadržila sapun, šampon, deterdžent, sredstvo za čišćenje, gumene čizme, gumene rukavice, toalet papir, sredstva protiv insekata, lopate, baterijske lampe, radna odela, metle, konzervisanu hranu, sredstva za bebe, ćebad, posteljinu. Vrednost ove robe bila je preko 5500 evra. Potrudili su se da svi dobiju otprilike istu količinu pomoći. Uspeli su da pomognu preko 50 porodica.

Omladinska organizacija SPOJI je odmah prvog dana po dobijanju informacije o katastrofalnoj poplavi u Srbiji i Republici Srpskoj pokrenula prikupljanje dobrovoljnih novčanih sredstava. Akcija je trajala dva meseca. Ukupno je do završetka akcije prikupljanja donacija sakupljeno 15 653 evra. Očekuje se uplata donacije u visini od 3000 evra od humanitarne žurke koju je organizovala diskoteka Aftershave iz Inzbruka, kao i još nekoliko manjih najavljenih donacija, kažu u SPOJI.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво