Srednjoškolci preduzetnici menjaju budućnost

Učenička kompanija "BookzMatter" iz Gimnazije "Svetozar Marković" u Nišu, od 22. do 25. jula predstavljaće Srbiju na evropskom takmičenju učeničkih kompanija u Talinu, u Estoniji.

Učenici kompanije BookzMatter se u okviru svoje kompanije bave popularizacijom i olakšavanjem procesa čitanja stvaranjem novih i praktičnih proizvoda kao što su obeleživač stranica (BookieMark), torbica za nošenje knjiga (BookieTalk) i modul za snimanje glasa (BookieTalk).

Učenička kompanija BookzMatter, po oceni stručnog žirija osvojila je prvo mesto na Nacionalnom takmičenju najboljih učeničkih kompanija, održanom u Beogradu 26. i 27. maja 2014. godine.

Učenici Gimnazije Svetozar Marković su pobedili u konkurenciji dvadeset učeničkih kompanija iz Arilja, Beograda, Kikinde, Kraljeva, Kruševca, Kuršumlije, Niša, Novog Bečeja, Novog Pazara, Pirota, Trstenika i Vršca, koje su bile najbolje na regionalnim sajmovima održanim u februaru i martu u Nišu, Novom Pazaru i Novom Sadu.

Učenici koji su „zaposleni" u ovim kompanijama tokom školske godine stiču znanja o tržišnoj ekonomiji i preduzetništvu kroz programe Dostignuća mladih u Srbiji i svoju kompaniju vode od osnivanja do izrade kompanijskog izveštaja i zatvaranja kompanije.

Takmičenje najboljih učeničkih kompanija se nalazi na kalendaru takmičenja i smotri učenika srednjih škola za školsku 2013/2014. godinu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Takmičenje je realizovala organizacija Dostignuća mladih u Srbiji uz finansijsku pomoć Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), Societe Generale banke i programa Pokreni se za budućnost koji sprovodi Centar za razvoj liderstva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи