Drugo izdanje "Komesara u mantijama"

U izdanju izdavačke kuće "Gete" u Frankfurtu objavljeno je drugo izdanje dokumentarne knjige Petra Milatovića Ostroškog "Kommissare in Soutane" (Komesari u mantijama) na nemačkom jeziku.

U izdanju nemačke izdavačke kuće Gete u Frankfurtu, u ediciji Leonardo, objavljeno je drugo izdanje dokumentarne knjige Petra Milatovića Ostroškog Kommissare in Soutane (Komesari u mantijama) na nemačkom jeziku, jer je prethodno izdanje,prema rečima izdavača, za vrlo kratko vreme rasprodato u knjižarskoj mreži na nemačkom govornom području, saznajemo od Nataše Radić.

 

Urednica Katarina Cving kaže da je prvo izdanje Milatovićeve knjige izazvalo veliku pažnju na  međunarodnim sajmovima knjiga u Frankfurtu, Lajpcigu, Beču, Londonu, Nju Orleansu, Jerusalimu. Ona ja istakla da će izdavačka kuća Gete uskoro objaviti ovo delo i na engleskom i francuskom jeziku i da je o tome postignut sporazum sa koizdavačima u Londonu, Nju Orleansu i Parizu.

„Petar Milatović Ostroški hrabro se hvata u koštac sa svim naslagama laži iz prošlosti, doprinosi konkretnom suočavanju sa recidivima prošlosti koja nikome ne služi na čast ni na Zapadu ni na Istoku i predstavlja jedan od značajnih putokaza kako treba biti dosledan na putevima istine", rekla je Katarina Cving.

U planu je i predstavljanje knjige u mnogim gradovima na nemačkom govornom području.

Pored ove, i ostale knjige Petra Milatovića Ostroškog na nemačkom jeziku: Mrcajuće svitanje (Verfinsterter Sonnenaufgang), Istina ostaje istina (Wahrheit bleibt Wahrheit), Vaskrsenje zveri (Die Auferstehung der Bestie), takođe se nalaze u evropskoj knjižarskoj mreži na nemačkom govornom području.

Milatović je član Udruženja kljiževnika Srbije, Udruženja književnika Crne Gore i austrijskog Udruženja pisaca. Objavio je trideset knjiga poezije i proze na srpskom jeziku i jedan je od najplodnijih pisaca u rasejanju.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи