Dani srpskog filma u Štutgartu

Dani srpskog filma u Štutgartu održaće se 9. do 12. novembra. Biće prikazana tri filma - "Montevideo, Bog te video", "Ljubav i drugi zločini" i "Tilva Roš". Organizator je Srpska akademska mreža Nikola Tesla iz Štutgarta.

Dani srpskog filma u organizaciji Srpske akademske mreže Nikola Tesla iz Štutgarta održaće se u tom nemačkom gradu od 09. do 12. novembra, u Generacionenhaus Heslahu.

Srpska akademska mreža Nikola Tesla iz Štutgarta, u tri internacionalno nagrađivana filma, publici želi da predstavi jednu Srbiju - emotivnu, raznoliku, sa snažnim slikama koje ulaze pod kožu, istovremeno punim humora i ozbiljnih misli.

"Montevideo - Bog te video!", u režiji Dragana Bjelogrlića, na repertoaru je 9. novembra. Ovaj film je priča o ljubavi prema sportu, druženju, upornosti, stvaranju velikih prijateljstava i ljubavi, o lepoti i jednostavnosti života koje se pronalaze u malim stvarima. Inspirisan je uspehom reprezentacije Kraljevine Jugoslavije na Svetskom prvenstvu u Urugvaju u 1930.

"Ljubav i drugi zločini" Stefana Arsenijevića biće prikazan 10. novembra. To je film o promeni, ljubavi, odlasku, novom početku. Pre nego što se započne novi život, mora se završiti sa starim. U filmu igra Anica Dobra, koja karijeru uspešno gradi i u Nemačkoj.

"Tilva Roš" Nikole Ležajića je film o odrastanju u malom gradu ispričan jezikom urbane generacije. Dva nerazdvojna prijatelja, skejteri, provode svoje prvo leto posle srednje škole, snimajući video klipove u kojima izvode razne vratolomije-i takmiče se za naklonost Dunje, tinejdžerke iz Francuske. Na repertoaru je 12. novembra.

Organizatori pozivaju zainteresovane volontere da ime se pridruže u ovoj, i drugim aktivnostima.

Srpska akademska mreža - Nikola Tesla je udruženje sa sedištem u Štutgartu koje uspešno realizuje projekte u oblasti obrazovanja, kulture i integracije srpske zajednice u društveni život Nemačke. Kroz svoje aktivnosti, omogućuju saradnicima i članovima interesantne kontakte, besplatno učešće na stručnim seminarima i konferencijama i timski rad u zanimljivim projektima.

Ovaj projekat pomogao je Filmski centar Srbije i Turistička organizacija Srbije.

 

broj komentara 0 pošalji komentar