Читај ми!

Kasni digitalizacija u Crnoj Gori

Čelnici italijanske kompanije Eurotel su prošle nedelje u Podgorici razgovarali sa predstavnicima Radiodifuznog centra (RDC). Prema rečima Italijana, krivac za kašnjenje projekta je pogrešno tumačenje dokumentacije. Iz RDC kažu da oni nisu potpisnici ugovora sa Eurotelom, već je to evropska delegacija. Nikola Bertolini iz Evropske komisije odbacuje tvrdnje iz Vlade da je Eurotel loš izbor, prenosi Antena M.

Eurotelovi predajnici 27. januara trebalo je da bude na Lovćenu i Bjelasici, ali to se nije desilo, jer kako je nedavno saopšteno iz Radiofuznog centra, ne ispunjavaju standarde koji su neophodni da proces digitalizacije napokon i počne. Dvadeset dana kasnije, u Radio difuzni centar stigli su predstavnici Eurotela, na prvi radni sastanak gde su se tražili odgovori čija je odgovornost što montiranje opreme kasni. Sastanku je prisustvovao i predsednik Eurotela.

Menadžer prodaje Guljermo Bertućoli glavni razlog zbog kojeg još nije počeo proces digitalizacije vidi u različitom tumačenju dokumentacije. Novi krajnji datum je 15. jun. Na pitanje da li će za nešto više od tri meseca projekat i zaista biti gotov, Bertućoli je opet pomenuo nesporazume između evropske delegacije i RDC-a. Optimista je pa veruje da će ih prevazići.

''Posle svih ovih problema, da podsetim da je trebalo da počnemo maja prošle godine; vreme ističe, ali daćemo najbolje što možemo u saradnji sa RDC-om, kako bismo sve završili do 15. juna'', kaže Bertućoli.

Zbog stalnog probijanja rokova i sam potpredsednik Vlade Vujica Lazović priznao je da je EUROTEL loš partner. Šef IPA projekata Nikolo Bertolini u izjavi za Antenu M odbacio je Lazovićeve tvrdnje.

''Nisam saglasan sa ocenom potpredsednika Vlade. Nastavićemo implementaciju projekta, to radimo za Crnu Goru. Potpredsednik Vlade moraće da odluči da li prihvata projekat ili ne, ali to nije moj problem'', rekao je Bertolini.

Eurotelovi predstavnici na isto pitanje kratko su odgovorili da ih 26 godina rada preporučuje i da to svako može da proveri. Oni su takođe imali sastanak sa Evropskom komisijom sa kojom su razgovarali o administrativnim problemima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво