Читај ми!

Emitovanje DTT signala za dva meseca?

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Slavko Matanović izjavio je da bi probno emitovanje digitalnog signala na području Sarajeva, Banje Luke i Mostara trebalo da počne otprilike za dva meseca, prenosi BHRT.

Informišući Komisiju za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine o realizaciji procesa digitalizacije, Matanović je rekao da bi nakon prve godine od početka emitovanja 80 odsto teritorije BiH trebalo da bude pokriveno digitalnim signalom, a da bi za pokrivanje čitave teritorije bile potrebne do tri godine.

On je objasnio da od 17. juna ove godine građani BiH koji koriste analogni signal, a takvih je između 40 i 50 odsto, imaju probleme sa prijemom signala, tako da će probno emitovanje digitalnog signala dodatno zakomplikovati situaciju. Taj problem, kako je naveo, može rešiti Regulatorna komisija za komunikacije dodeljivanjem drugih frekvencija emiterima.

Matanović je rekao da će Ministarstvo komunikacija i prometa imenovati Komisiju za nabavku opreme za drugu fazu digitalizacije, raspisivanje međunarodnog tendera za drugu fazu digitalizacije, razmotriti mogućnost prelaska sa standarda DVB-T na standard DVB-T2, i definisati modalitete, izvore i iznos sredstava za subvencionisanje stanovništva za nabavku uređaja za prijem digitalnog signala.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво