Читај ми!

Austrija prelazi na DVB-T2 2016. godine

Austrija namerava da se pridruži onim državama koje su se odlučile za tehnički napredniji DVB-T2 standard digitalne zemaljske televizije. Prelazak se očekuje u jesen 2016.

Regulatrno telo za medije Austrije KommAustria je na tenderu 2006. godine dodelilo DTT dozvole koje ističu 1. avgusta 2016. Tranzicija koja treba da bude završena na jesen 2019. omogućiće više kanala, bolji kvalitet slike i HDTV usluge.

Gledaocima će, međutim, biti potrebni novi uređaji za prijem digitalnog signala premda postojeći DVB-T prijemnici nisu pogodni za prijem DVB-T2 signala.

Novi tender će obuhvatiti DTT multiplekse A i B koji distribuiraju sledeće TV kanale: ORF eins, ORF 2, ORF III, ORF Sport+, ATV, Puls 4 i Servus TV, kao i SchauTV.

Komercijalna DTT platforma simpliTV koja je pokrenuta u aprilu 2013. uveliko već koristi DVB-T2 standard za prenos svojih 30 TV kanala. Tender traje do 26. novembra 2014. godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво