Читај ми!

Rumunija objavila DTT tender

Rumunska Nacionalna uprava za upravljanje i regulaciju u komunikacijama (ANCOM) zvanično je raspisala tender za dozvole za pet DTT multipleksa.

Ponude za dozvole se moraju podneti do 8. maja, a od ponuđača se traži da ispune niz kriterijuma. Oni su isti za sve učenike, kako rumunske tako i strane kompanije. Jedan od uslova je i da imaju prosečni promet od dva miliona evra u poslednje tri godine ili u periodu od njihovog osnivanja.

Svaki ponuđač će u početku morati da navede za koliko multipleksa je zainteresovan. Ako interesovanje bude veliko biće organizovano više krugova tendera. Četiri multipleksa će raditi u UHF, a peti u VHF opsegu koristeći DVB-T2 standard. Prvi multipleks će distribuirati FTA usluge i zahtevaće se da digitalni signal bude dostupan populaciji od 90 odsto stanovništva, odnosno da pokriva 80 odsto teritorije zemlje do kraja 2016.

Preostala četiri multipleksa će biti u obavezi da koriste najmanje 36 predajnika u njihovoj zoni pokrivanja do 1. maja 2017. Početna cena za svaki multipleks će biti 300.000 evra sa licencom koja se izdaje na period od 10 godina, a koja će stupiti na snagu od 17. juna 2015.

Rumunija je takođe postavila 17. juna 2015 , kao dan za isključivanje analognog televizijskog signala.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво