Читај ми!

Subotica: Od 27. aprila samo digitalni signal

Digitalizacije televizijskog signala u Srbiji stigla je i na sever Bačke. S obzirom da će se analogni televizijski signal na severu Bačke ugasiti do kraja aprila ove godine sada je pravo vreme da građani nabave STB uređaje ili savremenije televizijske prijemnike.

Jedan od najkompleksnijih objekata u Srbiji u Crvenom selu već emituje televizijski signal najnovijim digitalnim predajnicima, a analogni će uskoro otići u istoriju.

"Prema kalendaru koji će biti ozvaničen u narednih nekoliko dana, analogna televizija za građane Subotice i severne Vojvodine biće isključena 27. aprila", rekao je Dragan Mojović, zamenik direktora JP "Emisiona tehnika".

"Kada govorimo o ovom pograničnom području gledaoci će imati prednost da će osim domaćih kanala moći da gledaju kanale susednih zemalja, odnosno Mađarske i Hrvatske. U ovom trenutku je to preko 20 digitalnih kanala u vrhunskom digitalnom kvalitetu", rekao je Zoran Stevanović, glavni tehničar Službe za održavanje.

Građani Subotice svesni su da će uskoro morati da se opreme set-top-boksovima ili novim televizorima.

"Čuo sam ovih dana da će prestati analogni signal i da treba da kupim set-top-boks da bi mogao da gledam programe", kaže Marko Peić iz Subotice.

Subotički trgovci dobro su snabdeveni set-top-boks uređajima.

"Potreban im je DVB-T2 tjuner da bi mogli da gledaju nove digitalne kanale. Cene se kreću od 3.500 dinara pa do 6.000 dinara", kaže Danilo Jurić, trgovac.

Vlade Srbije omogućila je pojedinim kategorijama građana da besplatno dobiju set-top-boksove, a prijave se podnose u Centrima za socijalni rad i filijalama PIO fonda.

"Zahtevi za dodelu set-top-boks uređaja u Centru za socijalni rad podnose korisnici novčane socijalne pomoći i dodatka za tuđu negu i pomoć koje ostvaruju u sistemu socijalne zaštite", rekla je Miroslava Bogavac, direktor Centra za socijalni rad Subotica i dodala da je do sada podneto 950 zahteva .

"Kod nas imaju pravo da se prijave penzioneri sa najnižim primanjima i penzioneri koji imaju pravo na tuđu negu i pomoć",rekla je Snežana Marić direktor filijale PIO fonda Subotica i dodala da je do 10. februara podneto 428 zahteva.

S obzirom da će se analogni televizijski signal na severu Bačke ugasiti do kraja aprila ove godine sada je pravo vreme da građani nabave STB uređaje ili savremenije televizijske prijemnike.

 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво