Читај ми!

Kampanja o digitalizaciji na Radio Beogradu

Analogni televizijski signal u Srbiji je ugašen 7. juna, čime se Srbija u potpunosti digitalizovala. Građani koji se na vreme nisu pripremili i ostali su bez TV signala više informacija o digitalizaciji i o tome šta im je potrebno za prijem besplatnog digitalnog signala mogu dobiti putem programa Radio Beograda.

Slušaoce Prvog programa Radio Beograda koji nisu spremno dočekali digitalizaciju ćemo još jednom podsetiti šta je potrebno od opreme za prijem digitalnog signala. Na osnovu poziva koje smo imali proteklih dana zaključujemo da ovi gledaoci nisu nabavila set-top-boks uređaj, jer nisu bila fizički u mogućnosti, nisu mislili da će zaista 7. juna biti isključen analogni signal, ima i domaćinstava koja ne pripadaju kategoriji stanovništva koja je ostvarila pravo na dobijanje vaučera za besplatan set-top-boks uređaj, a nisu bila u finansijskoj mogućnosti da se na vreme opreme. Pored ovih gledalaca, javljaju nam se i gledaoci koji imaju dilemu da li da kupe novi TV prijemnik ili dekoder, uglavnom iz dijaspore, koji dolaze na odmor u Srbiju.

Očekujemo da će informacija o prijemu digitalnog signala u naredne tri nedelje stići do svih onih kojima je još uvek potrebna. Slušaoce Prvog programa Radio Beograda ćemo o ovome opširnije informisati kroz emisije Uhvati dan i Talasanje, a počelo je emitovanje i spota sa osnovnim informacijama.

O digitalizaciji ćemo, i po završetku kampanje koju je vodilo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, u narednom periodu razgovarati i kroz direktne kontakte sa gledaocima posredstvom naših dopisnika i radijskih i televizijskih emisija koje gostuju širom Srbije, posebno Žikine šarenice i Karavana Radio Beograda.

Podsećamo da je na tržištu dostupan veliki izbor set-top-boks uređaja i da je važno znati koja je vrsta uređaja potrebna zavisno od TV prijemnika koji se poseduje.
Jedino nabavkom STB uređaja ili TV prijemnika sa oznakom Digital TV gledaoci će i u buduće imati mogućnost da uživaju u omiljenim domaćim serijama, autorskim emisijama i najvećim sportskim i muzičkim manifestacijama na RTS-u, kao i da se blagovremeno informišu kroz naše dnevne informativne emisije.Takođe, napominjemo i da je pored RTS1 i RTS2 dostupan i RTS 3 program kulture i umetnosti, koji nije bio emitovan sistemom analognih predajnika.

Kao i pre konačnog gašenja analognog signala možete nam se javiti za stručni savet na broj telefona 011/655-16-80.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво