Avala: Od 25. maja samo digitalni signal

Gostujući u Beogradskoj hronici Tatjana Matić, državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija je izjavila da će u ponedeljak 25. maja u 11 časova Avalski toranj preći na digitalno emitovanje televizijskog signala. Ovaj predajnik digitalnim TV signalom pokriva preko 2,5 miliona stanovnika što je više od 30 odsto stanovništva Republike Srbije.

„Sam proces digitalizacije se odnosi na sve naše građane koji putem sobne ili krovne antene koji su do sada pratili televizijski program", rekla je Tatjana Matić i dodala da se na građane koji poseduju kablovsku, satelitsku ili IPTV platformu ovaj proces neće odnositi i da će oni i dalje najnormalnije pratiti sve programe koje su i dosada pratili.

Ona je rekla da je set-top-boks vrsta konvertora koji novi digitalni TV signal konvertuje u analogni signal koji može da se koristi na starim televizorima i dodala da je jako važno da pre kupovine set-top-boksa građani pogledaju koje priključke imaju na svom televizoru.

Ona je dodala da će se procesom digitalizacije osloboditi analogne frekvencije koje će krajem godine biti ponuđene na aukciji mobilnim operatorima, kao i da će ove frekvencije puno doprineti razvoju širokopojasnog internet, pre svega u našim ruralnim krajevima.

Tatjana Matić je rekla da će država od digitalizacije dobiti prihod od nekoliko desetina miliona evra, a da je procenjena vrednost oslobođenih frekvencija do 100 miliona evra.

„Kupovina set-top-boksa je kratkoročna investicija čijom kupovinom ćete dobiti besplatan digitalni TV signal. Imaćete mogućnost da pratite sve nacionalne, regionalne i lokalne programe i to vam apsolutno ni na koji način neće biti naplaćeno", rekla je Tatjana Matić.
 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво