Vojvodina digitalno kompletna

Na području koje pokrivaju predajnici Crveni čot i Iriški venac danas je izvršen potpuni prelazak sa analognog na digitalno emitovanje televizijskog signala. Mrežu za digitalno emitovanje zvanično je pustila u rad državna sekretarka Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić koja je tom prilikom naglasila da je nakon prelaska na digitalno emitovanje na predajniku Crveni Čot, Vojvodina sada digitalno kompletna, navodi se u saopštenju Ministarstva.

„Gašenje analognog signala počelo je 15. aprila u Vršcu, a nastavljeno prema planu prelaska sa analognog na digitalno emitovanje televizijskog signala u Subotici, Somboru i Kikindi. Na isključivo emitovanje digitalnog TV signala danas je prešla i emisiona stanica "Crveni Čot" na Fruškoj gori, tako da možemo reći da je sever naše zemlje kako je i planirano, potpuno digitalizovan.", rekla je državna sekretarka.

Novi antenski stub na Čotu, posle Avalskog tornja ima najveću zonu pokrivanja digitalnim signalom. Visine 104 metara sa antenskim sistemom koji se sastoji od 12 nivoa i predajnicima jačine 5 kilovata, omogući će gledanje digitalne televizije za preko milion stanovnika ovog područja.

„Emisiona stanica Čot od danas omogućava gledanje digitalne televizije na 24. kanalu za građane Novog Sada, Bečeja, Inđije, Stare Pazove, Sremske Mitrovice, Rume, Kule, Temerina, Odžaka, Crvenke i drugih mesta u Vojvodini.", rekla je Tatjana Matić.

Građani na severu naše zemlje imaće mogućnost da prate pored programa sa nacionalnom pokrivenošću i regionalne i lokalne televizijske stanice: TV Panonija, TV Most, TV Sremska, TV Petrovec, Novosadska TV, TV Kanal 25, TV Bačka, TV Delta i TV Mozaik, TV K9, TV BAP i TV MTS 3.

Državna sekretarka je podsetila da će 25. maja biti uključen digitalni signal na emisionoj stanici Avala, koji pokriva oko 2,5 miliona stanovnika Srbije.

Naredno uključivanje digitalnog signala planirano je 1. juna na predajnicima "Rudnik-Crni vrh", "Tupižnica", "Tornik-Ovčar", "Deli Jovan", a 15. juna prestaće se sa emitovanjem analognog signala na predajnicima "Besna kobila", "Jastrebac", "Kopaonik", "Cer-Maljen", navodi se u saopštenju.

 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво