Читај ми!

Vršac na dan od digitalizacije

Sporazum koji je 2006. godine Srbija potpisala u Ženevi obavezuje nas da juna 2015. godine pređemo na digitalno emitovanje televizijskog signala. Vršac će biti prvi grad u kome će 15. aprila analogni signal biti isključen. Potom, digitalizacija stiže u Kikindu i Sombor.

Ekskluzivno u gostovanju u jutarnjem programu RTS-a Branko Gogić, v.d. direktor javnog preduzeća "Emisiona tehnika i veze" potvrdio je da će građani opštine Vršac biti prvi koji će primiti digitalni signal a da će istom prilikom sutra biti isključeni svi analogni predajnici za tu teritoriju.

"Biće prvi koji će uživati u prednostima digitalizacije. Imaće kvalitetnu sliku i ton, moćiće da gledaju i višejezične prevode emisija, da odloženo prate emisije ili filmove, elektronski programski vodič za nedelju dana", dodao je Gogić. "Ovo se isključivo odnosi na gledaoce koji signal primaju preko sobne ili krovne antene". 

Ljudi i sa najstarijim televizorima mogu da pomoću set-top boksa primaju digitalni signal. Vaučeri namenjeni socijalno ugroženim kategorijama stanovništva su na vreme podeljeni na teritoriji opštine Vršac a do kraja ove nedelje biće podeljeni za 137 hiljada stanovnika opština Kikinda, Sombora i Subotice. 

"Stanovnici će uz vaučer u koverti dobiti i spisak svih prodavnica u kojima mogu preuzeti svoj uređaj. Postoji i mogućnost da pozivom na dostavljene brojeve telefona prodavnica naruče uređaj, odnosno dostavu ako je vrši" objasnio je Branko Gogić.

"Hibridna televizija je napredan vid televizije, razvijaće se u zavisnosti od toga kolika će biti zahtevnost korisnika za ovim uslugama" izjavio je tokom ekskluzivnog gostovanja na RTS-u v.d. direktor javnog preduzeća "Emisiona tehnika i veze".

"Bitno je da gledaoci imaju internet konekciju, da set-top boks bude povezan na internet jer to je interaktivna televizija. Ukoliko pomenuti gledaoci nemaju set-top boksove, neophodno je da imaju smart televizore koji imaju internet konekciju i u tom slučaju će moći da se prati hibridna televizija", dovršio je Branko Gogić.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво