Читај ми!

Strategija, digitalizacija, oglašavanje...

Set medijskih zakona usvojen prošle godine pruža dobru osnovu za dugo očekivane reforme i 2015. godina biće ključna za funkiconisanje medija u Srbiji, ocenjeno je na Okruglom stolu posvećenom stanju medijske scene koji je održan u Medija Centru.

Predstavljajući izveštaj "Pravni monitoring medijske scene u Srbiji", predsednik ANEM-a Milorad Tadić istakao je da je sada ključno implementiranje usvojenih propisa, koji predviđaju privatizaciju medija i digitalizaciju, podsećajući da sledi i rad na novoj medijskoj strategiji.

Pomoćnica ministra trgovine, turizma i telekomunikaicja Irini Reljin istakla je da će digitalizacija biti završena do 17. juna kao što je i propisano i da neće biti pomeranja rokova, iznoseći podatak da sada 93 odsto građana prima digitalni signal.

Najavila je i da će uskoro biti formiran Kolcentar putem kojeg će građani moći da se informišu o svemu što je u vezi sa procesom digitalizacije.

Ona je podsetila da je Ministarstvo sredstvima koje je obezbedila država, kao i sredstvima iz IPA fondova i kredita EBRD-a, obnovilo tehničke centre i prijemnike.

Podsetila je da je Vlada prošle godine usvojila Uredbu na osnovu koje će se obezbediti besplatni uređaji, korisnicima prava na novčanu socijalnu pomoć, na dodatak za pomoć i negu drugog lica, kao i penzioneri koji žive sami i imaju niska primanja.

Medijski savetnik Davor Glavaš je, govoreći o problemu netransparentnog vlasništva, rekao da nije važna samo vlasnička struktura, već se mora znati i "finansijska" struktura, kao i ko kontroliše medije, dodajući da je problem i nedostatak samoregulacije.

Zbog toga, kako je dodao, trebalo bi da postoji lista najvećih oglašivača koja bi bila dostupna javnosti.

Predstavljena publikacija deo je projekta "Pravni monitoring medijske scene u Srbiji" koji sprovodi Agecija nezavisnih elektronskih medija koji ima za cilj jačanje kapaciteta novinara i medija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи