Читај ми!

Održan sastanak sa proizvođačima i trgovcimaTV prijemnika

Pomoćnik ministra Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Irini Reljin, danas je u Privrednoj komori Srbije održala sastanak sa proizvođačima i trgovcima TV prijemnicima povodom uspostavljanja žiga garancije „digital TV“, koji je Ministarstvo registrovalo u okviru procesa digitalizacije.

Ukoliko STB ili televizor ispunjava tehničke zahteve određene Opštim aktom o žigu garancije „digital TV", on može biti označen ovim žigom. Na ovaj način, građani će biti sigurni da svaki STB ili televizor označen žigom garancije ispunjava potrebne tehničke zahteve i omogućava da i nakon prelaska na digitalno emitovanje mogu nesmetano da prate TV program.

Reljin je naglasila da je proces digitalizacije veoma bitan za Srbiju, s obzirom da 38 odsto domaćinstava u našoj zemlji može da primi samo zemaljski TV signal. Takođe je dodala da je neophodno da na našem tržištu postoji dovoljan broj prijemnika, kao i da oni budu pogodni za prijem signala koji JP ETV emituje, kak bi svi građani bili u mogućnosti da prime digitalni TV signal.

„Prvog marta 2014. godine gasi se analogni signal nacionalnih televizija sa većine glavnih predajnika u našoj zemlji, a u naredna dva meseca i sa ostalih predajnika. Do tada, građani koji primaju signal preko krovne ili sobne antene treba da pređu na prijem digitalnog signala.", rekla je profesorka Reljin.

Proizvođači i trgovci TV prijemnicima će moći svoje uređaje da označe žigom garancije samo ukoliko uređaj ispunjava uslove koje je propisalo Ministarstvo.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво