Читај ми!

Simulkast u Srbiji

U Srbiji je 1. septembra počeo simulkast koji podrazumeva prenos i emitovanje analognih i digitalnih radiodifuznih signala u tranzicionom periodu u digitalizaciji zemaljskog televizijskog signala. U nastavku možete pogledati pregled lokacija, TV kanala i sadržaja multipleksa u simulkast mreži.

Sa svih emisionih lokacija emituju se sledeći programi u DVB-T2 tehnici RTS 1, RTS 2, RTS DIGITAL, RTS HD, TV Pink, B 92, TV Prva i HAPPY TV.

Svi programi su u standardnoj rezoluciji 720×576i, izuzev RTS HD, koji je u rezoluciji 1920×1080i. Video signal je u formatu H.264 High Profile, dok je format za audio signal za HD program HE-AC, DOLBY DD+ AD (Audio Descriptor), a za SD programe MPEG-1 LAYER 2.

Ova mreža će se postepeno gasiti u periodu 28.02.2015. - 30.04.2015. nakon čega će se preći na kanale u skladu sa planom GE-06D, navodi se u saopštenju JP Emisiona tehnika i veze.

Prilikom svake izmene programskog sadržaja preskenirajte vaš prijemni uređaj kako biste mmogli da pratite dodatni program. 

Pored navedenih, zavisno od lokacije, emituju se (ili su u fazi instaliranja) i sledeći regionalni TV programi u DVB-T2 tehnici prikazani u sledećoj tabeli.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи