Читај ми!

Digitalizacija stiže!

Emitovanjem tizera "Digitalizacija stiže! Pripremimo se na vreme" na RTS-u, zvanično je počelo informisanje javnosti o procesu prelaska sa analognog na digitalno emitovanje programa.

Gostujući u emisiji Žikina šarenica gde je premijerno emitovana prva poruka o prelasku sa analognog na digitalno emitovanje Tatjana Matić državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija je najavila da će resorno Ministarstvo od 1. septembra zajedno sa Javnim preduzećem Emisiona tehnika krenuti sa planom prelaska sa analognog na digitalno emitovanje TV signala i dodala da ovo praktično znači da će do 17. juna 2015. godine svi naši građani će imati digitalni TV signal.

Ona je istakla da na građane koji imaju satelitsku antenu odnosno koji prate kanale putem kablovske ili IPTV platforme ovaj prelazak sa analognog na digitalno emitovanje neće imati uticaja, do će svim ostalim naši građanima koji prate televizijske programe putem krovne ili sobne antene biti potreban set-top-boks bez koga neće imati mogućnost prijema digitalnog signala.

Do 17. juna 2015. godine država će svim građanima koji su materijalno ugroženi i u socijalno nepovoljnom položaju obezbediće im i donirati set-top-boksove, a svi set-top-boksovi moraju imati žig garancije "Digital TV", rekla je Tatjana Matić.

Ona je dodala da Ministarstvo uz podršku Evropske unije, OEBS-a, svih emitera i regulatornih agencija organizuje jednu veliku konferenciju koja će se održati 9. septembra kada će zvanično početi prelazak sa analognog na digitalno emitovanje i istovremeno emitovanje analognog i digitalnog signala širom Srbije.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи