Читај ми!

Digitalizacijom se ostvaruju značajni prihodi

Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić izjavio je danas da će do sredine 2015. godine biti uspostavljen digitalni televizijski signal tako da će država ostvarivati značajne prihode od prodaje oslobođenog dela frekvencijskog spektra.

Kao jedan do navrednijih rezultata ministarstva, Ljajić navodi činjenicu da je proces digitalizacije u potpunosti odblokiran.

"Taj proces smo doveli do samog kraja, tako da više nema nikakve dileme da ćemo ispoštovati rok, jun 2015, da Srbija u potpunosti uspostavi digitalni televizijski signal.

Na taj način, objasnio je Ljajić, oslobođene frekvencije država će ponuditi mobilnim operatorima za korišćenje.

Pravni osnov za završetak digitalizacije omogućen je nedavnim usvajanjem seta medijskih zakona, a prema nekim procenama, od prodaje tih frekvencija za uvođenje četvrte generacije mobilne telefonije, Srbija bi mogla prihodovati najmanje 100 miliona evra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво