Rast isporuke Ultra HD televizora

Isporuke Ultra HD televizora na globalnom tržištu će ostvariti stopu rasta od 160 odsto u periodu od 2013. do 2017, odnosno skok od 1,5 miliona prodatih jedinica na 68,2 miliona, navodi se u istraživanju koje je sproveo Digitimes Research.

Procene su da će 26,6 odsto svih televizora isporučenih u 2017. biti UHD modeli, a u segmentu 55-inčnih modela, više od 90 odsto LCD televizora koji budu isporučeni u 2017. će imati UHD ili veću rezoluciju.

Kao i sa drugim tipovima novih video usluga, usvajanje UHD tehnologije će se oslanjati pre svega na kompatibilan sadržaj i modele televizora koji će da pokrenu tržište, navodi Digitimes Research. Trenutno stanje na tržištu nije idealno za UHD TV, međutim Digitimes Research tvrdi da će očekivana podrška za blu-rej diskove sa UHD sadržajem i povećani broj sadržaja koje kreiraju korisnici uticaće da potražnja za ovim modelima televizora zabeleži rast u 2015.

Velika je verovatnoća da će vodeći svetski proizvođači kao što su Samsung i Soni biti primorani da smanje cene svojih UHD televizor ranije nego što bi oni želeli, što znači da je šansa da UHD TV brzo postane široko rasprostranjen na svetskomj TV tržištu.

Digitimes Research predviđa da će u 2015. prodor UHD televizora na svetskom TV tržištu  premašiti 10 odsto, po prvi put, sa isporukama koje će dostići 30 miliona jedinica.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво