Читај ми!

Velika očekivanja od hibridne TV

Evropska radiodifuzna unija (EBU) zajedno sa Udruženjem komercijalnih televizija organizovala je seminar o hibridnoj televiziji za Evropsku komisiju u Briselu. Seminaru je prisustvovalo više od 70 učesnika, koji su imali uvid u postojeće servise zajedno sa pregledom tehnološkog razvoja i regulativnih izazova i njihov uticaj na tržištu. Komisija na hibridnu televiziju gleda kao na uslugu koja će korisnicima pružiti veće brzine pristupa internetu, kao i stvaranje novih tržišta za evropske proizvođače sadržaja.

Na seminaru su prikazane prezentacije hibridnih TV aplikacija koje koriste ARD/ZDF, Francuske televizije, RAI/Mediaset i RTL. Među govornicima su bili Piter Mekavok iz EBU sektora za tehnologiju i razvoj, Silvain Audigier iz TF1, Hans-Martin Šmit iz ARD-a i Majkl Vagner iz EBU sektora za pravne poslove. Nakon prezentacije pokrenuto je niz pitanja uključujući: standardizaciju hibridne TV; mogućnost interneta da prenosi usluge; ravnopravno učešće provajdera koji nisu iz EU; izazov personalizacije usluga i pitanje interesa potrošača.

EBU ima interdisciplinarnu HBB grupu kojoj je predsedavao Hans-Martin Šmit (ARD), koja broji oko 25 aktivnih članova. Grupa ima za cilj da promoviše i olakšava pokretanje hibridne TV među članicama EBU. 2012 će biti važna godina za hibridnu TV sa nekoliko ključnih sportskih dešavanja. U tom kontekstu EBU promoviše niz aplikacija dostupnih članovima koji žele da pokrenu hibridnu TV.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи