Читај ми!

Vlada usvojila odluku o izmenama Strategije

Strategija za prelazak sa analognog na digitalno emitovanje u Srbiji jučerašnjom odlukom Vlade RS izmenjena je u ključnim delovima, onima koji se odnose na rokove i način prelaska na digitalno emitovanje programa.

Ranije špekulacije, kao i nezvanične najave iz Ministarstva za kulturu, informisanje i informaciono društvo da se odustane od 4. aprila 2012. godine kao konačnog roka za gašenje analognih predajnika, usvajanjem izmena i dopuna Strategije konačno je i verifikovano. Odustalo se i od definisanja novog roka, već se ostavlja mogućnost da se ovaj značajan proces tranzicije u oblasti radio-difuzije završi do 17. juna 2015, do kada je prema sporazumu iz Ženeve zaštićen analogni signal na teritoriji Evrope.

Strategija koju je Vlada usvojila u julu 2009. godine predviđala je i da se svi analogni predajnici u Srbiji isključe u jednom danu, dok izmenjena donosi, kako stručnjaci tvrde, racionalnije rešenje da se prelazak na digitalno emitovanje obavi po zonama uz određeni period istovremenog emitovanja i ananlognog i digitalnog signala.

Ovih dana aktuelizovano je i pitanje početka rada Inicijalne DVB-T2 mreže. Prema najavama iz JP Emisone tehnike i veze, do 15. marta bi trebalo da se steknu svi tehnički i administrativni uslovi da se nakon toga pusti u rad pilot-mreža sa paketom televizijskih programa.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво