Kompanija Weber prva se uključila u akciju pomoći

Građevinska kompanija Weber Srbija, deo međunarodne grupacije “Saint-Gobain” , prva se uključila u humanitarnu akciju pomoći žrtvama spetembarskih bujica i poplava u istočnoj Srbiji- “Ujedinimo Srca- za istočnu Srbiju”.

Ovim povodom, gost Jutarnjeg programa Radio- televizije Srbije bio je gospodin Milan Lukić, direktor Weber divizije "Saint-Gobain" grupe:

"Smatrali smo da treba da pomognemo među prvima, pogotovu što smo mi predstavnici građevinske industrije i smatramo da mi prvi treba da pokažemo ,svojim primerom, da se potom i druge građevinske kompanije uključe u akciju pomoći, kao naravno i ali i sve one koje mogu pomoći na drugi način i da svi zajedno pomognemo žiteljima istočne Srbije jer oni sami nisu u stanju da reše probleme koji su ih zadesili".

Na globalnom nivou, kompanija ima svoju fondaciju, "Saint-Gobain Initiative", kroz koju učestvuje i pomaže projekte neprofitnih organizacija širom sveta. Kroz ovu fondaciju  kompanija se uključila i u prethodni humanitarni projekat Divac Fondacije „Da svi pomognemo", čiji je RTS bio medijski pokrovitelj a pomoć se prikpljala za stambeno zbrinjavanje izbeglih i raseljenih..

"Učestvovali smo, kao grupa, sa donacijom od 100.000 evra za izgradnju zgrade za socijalno stanovanje raseljenih lica. Taj projekat je još uvek u toku i sa nestrpljenjem očekujemo trenutak kada će se 80 porodica useliti u svoje nove stanove. " rekao je Lukić.

Kao nastavak dobre saradnje, Weber se, kroz aktivnosti Fondacije "Ana i Vlade Divac" uključio i u humanitarnu akciju obnove i pomoći žiteljima poplavljenih područja u istočnoj Srbiji.

Milan Lukić, direktor Weber divizije Saint-Gobain grupe:

"Donacijom Weber građevinskih materijala učestvujemo u obnovi osnovnih škola u Tekiji i Boljetinu. Nadamo se da će ova donacija biti od koristi tamošnjim učenicima i nastvnicima kao i žiteljima istočne Srbije, koji su u prošlogodišnjim septembarskim bujicama i polavama izgubili ne samo domove, nego i škole i puteve kao i mnoge druge infrastrukturne objekte značajne za život jedne zajednice".

broj komentara 0 pošalji komentar