Proglašeni šampioni lokalnog razvoja

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj i Radio-televizija Srbije proglasili su "šampione lokalnog razvoja" za 2013-tu godinu. Najbolje lokalne samouprave u raznovrsnim oblastima poslovanja su Beočin, Smederevo, Novi Sad, Kruševac, Vršac, Stara Pazova, Niš, Odžaci, beogradska opština Zvezdara, Knjaževac i Loznica.

Posle jednomesečne medijske kampanje, od 31 opštine iz cele Srbije, koje su poslale prijave na nacionalni konkurs "Šampioni lokalnog razvoja", žiri je proglasio  pet šampiona i pet vicešampiona.

Lokalne samoupurave konkurisale su za titulu šampiona u oblastima promocije investicija, reforme administracije, kvaliteta servisa građana, podrške privredi i javno- privatnog partnerstva.

Žiri, koji se sastojao od po tri predstavnika iz Naleda i RTS-a, je na osnovu primenjivosti, inovativnosti i odnosa troškova i benefita, doneo odluku o najboljima.

Beočin i Smederevo su šampion i vicešampion u kategoriji Javno -privatnog partnerstva. Novi Sad i Kruševac imaju najbolju podršku privredi. Vršac i Stara Pazova su najbolje promovisali investicije. Niš i Odžaci su najbolje reformisali administraciju, dok su šampion i vicešampion opština Zvezdara i Knjaževac u kategoriji Servisa građana. Loznica je dobila nposebnu nagradu- za doprinos razvoju kroz očuvanje kulturnog nasleđa.

Članovi žirija u ime RTS- a bili su iskusni urednici i novinari : Vesna Damjanić Branković, Nenad J. Ristić i Dragan Stojev. Pravilnik nacionalnog konkursa "Šampioni lokalnog razvoja" imao je jasne kriterijume kojima su se vodili članovi žirija kod ocenjivanja.

Njihov zadatak-misija je i promovisanje opština-  deset najboljih lokalnih samouprava upoznaće i gledaoci RTS- a, kroz  pojedinačne TV reportaže, koje će biti emitovane na programu Medijskog javnog servisa Srbije.

Nenad J. Ristić, urednik u RTS-u : "Ovakvi konkursi ne smeju sami sebi da budu cilj već podstrek, da se radi brže i više i bolje kada je reč o reformisanju lokalnih samouprava i lokalnih zajednica.To je upravo i cilj Medijskog javnog servisa- da ukaže i na loše ali i na dobre primere i na osnovu ovakvog jednog konkursa da pokaže i drugima kako i šta treba da čine, kako bi unapredili život lokalne zajednice što sveobuhvatnije."

Vladan Atanasijević, član UO Naled-a : "Imamo deset lokalnih samouprava koje smo prepoznali da su napravile bitan iskorak u rešavanju i optimizaciji lokalne administracije i privlačenje stranih investicija čime pokazujemo da prepoznajemo sve napore onih malih ljudi koji svakodnevno vredno rade svoj posao."

Nacionalna alijansa za razvoj lokalne ekonomije je, ovom prilikom proglasila i reformatore godine- priznanja su dodeljena.ministru ekonomije Saši Raduloviću i šefu poreske uprave Ivanu Simiču.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво