Читај ми!

Takmičenje za šampiona lokalnog razvoja

Na konkurs za šampione lokalnog ekonomskog razvoja prijavila se 31 lokalna samouprava. One se takmiče u promociji investicija, reformi administracije, servisu građana, podršci privredi i javnom privatnom partnerstvu. Žiri će na osnovu primenjivosti, inovativnosti i odnosa troškova i benefita, doneti odluku ko je pobednik.

Po završetku roka za prijavu na konkurs "Šampioni lokalnog ekonomskog razvoja", koji su pokrenuli RTS i Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj, javila se 31 lokalna samouprava. Takmiče se u promociji investicija, reformi administracije, servisu građana, podršci privredi i javnom privatnom partnerstvu.

Na konkurs za šampione i vicešampione prijavile su se opštine i gradovi koji prednjače u dve kategorije - privlačenju stranih investicija i efikasnim servisima.

Konkurišu, međutim, i neke manje razvijene opštine, poput Merošine, Tutina, Kuršumlije, Nove Varoši, koje žele da budu poželjna mesta za život i rad.

Izvršni direktor NALED-a Violeta Jovanović kaže da su sve prijave koje su poslate stigle na vreme i da su u skladu s propozicijama konkursa.

"Mi smo preliminarno proverili i one ispunjavaju sve zahteve koje smo postavili. Mi smo ih svrstali u pet propisanih kategorija s tim da je najviše prijava stiglo u kategoriji servis građana", rekla je Jovanovićeva.

Na žiriju, koji je kredibilan i koji uključuje predstavnike NALED-a, javnog servisa i relevantnih partnera, je da pogledaju aplikacije i eventualne posete terenu i da utvrde istinitost svih tvrdnji koje su navedene, objasnila je Jovanovićeva.

Urednik RTS-a i član žirija Nenad Ristić kaže da u poslednjih 20 godina, i pored svih loših ocena, ima izvesnih pomaka.

"Mi kao deo žirija, a i ljudi zaposleni u RTS-u, upravo vidimo našu misiju da objasnimo sve ono što bi trebalo da učine da bi sutra bile i efikasnije na planu administracije, mnogo produktivnije na planu investicija i svega onog što čini život jedne lokalne samouprave", rekao je Ristić.

Žiri će na osnovu kriterijuma poput primenjivosti i dometa rešenja, merljivosti rezultata, inovativnosti i odnosa troškova i benefita, doneti odluku već do kraja godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво