Читај ми!

Nastavak saradnje Unicefa i RTS-a

Radio-televizija Srbije i kancelarija Unicefa u Srbiji formalno su potvrdili nastavak višegodišnje saradnje radi promocije prava dece i rada kancelarije Dečjeg fonda UN u Srbiji.

Memorandum o razumevanju u prostorijama RTS-a potpisali su v. d. generalnog direktora RTS-a Nikola Mirkov i direktor Unicefa u Srbiji Mišel Sen-Lo.

"Suština ove aktivnosti jeste jedna od najvažnijih koju Radio-televizija Srbije u svom širokom opusu delovanja pokušava da ostvari, a to je briga i pomoć najmlađima. Uveren sam da će saradnja koju danas počinjemo potpisivanjem ovog memoranduma doprineti boljoj realizaciji ideja i projekata kancelarije Dečjeg fonda Ujedinjenih nacija u Srbiji", rekao je Nikola Mirkov, v. d. generalnog direktora RTS-a.

Mirkov je istakao da to nije bilo samo puko potpisivanje, jer ono što Unicef radi čini da se svi osećamo boljim, vrednijim, plemenitijim.

"Brinući o deci mi milujemo neki smisao života, postojanja i neku tajnu tog života. Vrlo smo ponosni što imamo priliku da radimo to i dalje. Osobito je privilegija sarađivati sa ustanovom kao što je Unicef", kaže Mirkov.

Izveštavanje o deci na programima RTS-a je neprekinuta nit - naša kuća ukazuje na probleme i pomaže da se reše.

Direktor kancelarije Unicefa u Srbiji gospodin Mišel Sen-Lo zahvalio se Javnom medijskom servisu Srbije na saradnji dugoj deset godina i zajedničkom radu na promociji prava dece.

"Pokušaćemo da snagu Javnog medijskog servisa iskoristimo da skrenemo pažnju javnosti, donosilaca odluka, privatnog sektora i svih drugih aktera u društvu na decu, njihova prava, interese, talente, na usluge koje su njima i njihovim porodicama dostupne, ili često nedostupne, rečju - na ostvarivanje i kršenje njihovih prava", istakao je Mišel Sen-Lo.

Siromaštvo, porast porodičnog nasilja, narkomanija, alkoholizam samo su neki od problema s kojima se danas suočava porodica u Srbiji. Neminovno, trpe deca. Bez podrške i pomoći, mnoge porodice teško izlaze na kraj s tim problemima.

"Srećna porodica i srećan život jesu važni, ali je preduslov za to da se staramo jedni o drugima, da podržavamo jedni druge, da radimo stvari zajedno, da gledamo u istom pravcu. Na taj način ćemo jačati jedni druge. To je, po meni, imperativ, to je za mene put napred, način da se savladaju teški trenuci", kaže Sen-Lo.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво