Avalski toranj dobio upotrebnu dozvolu

Novoizgrađeni toranj na Avali dobio upotrebnu dozvolu, koja će postati pravosnažna za 30 dana. Ministar Dulić kaže da smo dobili bezbedan i kvalitetan objekat, izgrađen po strogim evropskim kriterijumima.

Na osnovu dobijenih pozitivnih nalaza svih članova komisije za tehnički pregled kompleksa Avalskog tornja, ministar za životnu sredinu i prostorno planiranje Oliver Dulić potpisao je danas upotrebnu dozvolu, koja će postati pravosnažna za trideset dana.

Dulić je rekao da smo dobili bezbedan i kvalitetan objekat, izgrađen po strogim evropskim kriterijumima. Veruje da će Avalski toranj uskoro biti i zvanično otvoren, odnosno onda, kada bude bio izabran njegov domaćin i kada vremenski uslovi budu takvi da on zaista može da se upotrebi.

Avalski toranj je visok 204 metra i najviša je građevina na Balkanu, a imaće istu funkciju kao i pre rušenja tokom NATO bombardovanja 1999. godine.

Radovi na Avalskom tornju su završeni u oktobru prošle godine, posle potpune obnove koja je trajala nepune tri godine.

Avalski toranj je bio projektovan 1959/1960. godine, a građen između 1961. i 1964. godine. Pušten je u rad 1965. godine.

Nekadašnji toranj je bio visok 202,8 metara i smatrao se jednim od najlepših TV repetitora u Evropi.

broj komentara 7 pošalji komentar
(sreda, 17. feb 2010, 16:51) - anonymous [neregistrovani]

samo napred

Bravo!!!!!!! A sada netreba stati sa daljim akcijama tu su i drugi sruseni tornjevi ili onaj jadni Tas koji izgleda da je takodje bombardovan.

(sreda, 17. feb 2010, 07:15) - Geodeta [neregistrovani]

Orjentir

I nama geometrima TORANJ previse znaci.HVALA nam svima

(utorak, 16. feb 2010, 21:49) - Anja [neregistrovani]

Simbol jedinstva

Bravo svim ucesnicima u ovom projektu i Vladi i RTS i Gradu Beogradu i Ratku Mitrovicu i Cip-u, svim Javnim i Komunalnim kucama, svima koji su od pocetka realizacije projekta, od rasciscavanja rusevina do danas, imali ulogu u ovom projektu. Avalski toranj je i za Nato bio simbol i zato su ga i srusili. Nisu bili ni svesni koliko su nas ujedinili u zelji da ga ponovo izgradimo. Srecno svima koji preuzimaju toranj sa zeljom da ostane simbol i da vise nikada ne bude meta, vec simbol jedinstva i dobre volje.

(utorak, 16. feb 2010, 21:20) - Ana Bg [neregistrovani]

Jako mi je drago!

Bravo,ovo je za mene kao Beogradjanku a verujem i za celu Srbiju vazna stvar!Jos jednom sve cestitke RTS-u,samo napred!!!

(utorak, 16. feb 2010, 20:50) - stefan [neregistrovani]

bravo

svaka cast hvala bogu da cujemo neku predivnu vest o avalskom tornju!Ajde jos lepo da ga otvore pa da uzivamo u velicanstvenom pogledu....

(utorak, 16. feb 2010, 20:05) - anonymous [neregistrovani]

mile 62

bravo za nasu kucu rts i za srbiju

(utorak, 16. feb 2010, 19:29) - anonymous [neregistrovani]

cestitke

bravo za RTS, Beograd