Uspela akcija "Teleton" RTS-a

Održan sedmi "Teleton" RTS-a za pomoć deci sa smetnjama u razvoju. Svi dosadašnji "Teletoni" RTS-a, osim jednog koji je pomogao Kraljevčanima posle zemljotresa, bili su posvećeni pomoći deci.

U sedmom izdanju humanitarnog kontakt-šou programa "Teleton" koji su organizovali Radio-televizija Srbije i Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu Grada Beograda telefonom se javilo više od 6.300 gledalaca i poslato je 17.000 SMS poruka. Prikupljeni novac biće iskorišćen za opremanje Inkluzivnog servisnog centra za decu sa smetnjama u razvoju.

Kao i proteklih godina gledaoci RTS-a pokazali su veliko interesovanje za "Teleton" i bilo im je zanimljivo da telefonom razgovaraju sa glumcima, sportistima, pevačima, političarima. Telefoni su bili otvoreni sat vremena posle emisije.

Pevač Marinko Rokvić kaže da ljudi uglavnom zadovoljni što jednim pozivom mogu da pomognu u akciji.

"Jedini motiv je da pomognem deci. Vaterpolisti su pokazali da dugi niz godina pozdravljaju akcije RTS-a", kaže vaterpolista Filip Filipović.

"Mislim da svi zajedno treba da imamo svest da je najvažnija ljudska osobina da možemo da pomognemo nekom", kaže glumac Dragan Jovanović. 

Svaki poziv ili SMS poruka bili su direktna donacija za izgradnju i opremanje Inkluzivnog servisnog centra za decu sa smetnjama u razvoju.

Gradska sekretarka za dečju zaštitu Ljiljana Jovčić ističe da se radi o jednoj jedinstvenoj instituciji u kojoj će pored dece sa smetnjama u razvoju biti i deca koja nemaju nikakve smetnje.

"Suština je u tome da se deca integrišu u svoju vršnjačku grupu, da sa njima rade stručni kadrovi i da na tom jednom mestu roditelji koji imaju decu sa smetnjama u razvoju mogu dobiti sve informacije koje su vezane za napredovanje njihove dece kako u zdravstvenom smislu tako i u obrazovno vaspitnom smislu", kaže Jovčićeva.

Procenjuje se da oko 45.000 mališana u Srbiji ima smetnje u razvoju.

"Rajfajzen banka" dala je donaciju od 100 hiljada evra, a grad Beograd 150 hiljada evra. Prošle godine na "Teletonu" je prikupljeno 22 hiljade evra.

Svi dosadašnji "Teletoni" RTS-a, osim jednog koji je pomogao Kraljevčanima posle zemljotresa, bili su posvećeni pomoći deci.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво