Sedmi "Teleton" RTS-a

Radio-televizija Srbije i Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu Grada Beograda organizuju u nedelju 26. maja veliku dobrotvornu akciju, TV šou program "Teleton". Cilj akcije je prikupljanje sredstava za opremanje Inkluzivnog centra za decu sa smetnjama u razvoju.

"Veoma se radujemo sedmom " Teletonu" RTS- a, to je divna humanitarna akcija kojoj se uvek rado odazivaju svi - i gosti i građani Srbije. I ovoga puta imaćemo preko 50 zvezda- uglednih ličnosti u našem studiju u Košutnjaku, sa kojima će građani Srbije moći da razgovaraju tokom emisije", rekla je gostujući u Jutarnjem programu urednica emisije Jelena Ilić.

Kontakt šou program "Teleton" je uobičajeni TV format u svetu. U Srbiji već sedam godina ovaj dobrotvorni kontakt šou program organizuje Radio-televizija Srbije.

Tokom dvosatnog TV programa "Teleton", javne ličnosti odgovaraju na telefonske pozive gledalaca. Svaki poziv i SMS poruka predstavljaju direktnu donaciju. Emisiju čine muzičke numere, razgovori, uključenja TV gledalaca i TV reportaže.

Među uglednim ličnostima koje će gostovati u sedmom "Teletonu" RTS- a biće predstavnici političke scene Srbije: Slavica Đukić- Dejanović i Rasim Ljajić, dramski umetnici Dragan Mićanović, Tanja Bošković, Nenad Jezdić, Dragan Jovanović, Ružica Sokić, Mirko Babić, Neda Arnerić, Nina Janković, Marko Živić, Milorad Mandić Manda, Nenad Okanović i Branko Kockica, muzički umetnici Minja Subota, Jelena Tomašević, Kiki Lesendrić, Marinko i Nikola Rokvić, Ilda Šaulić, spisateljica Ljiljana Habjanović Đurović, ugledni domaći sportisti Andrija Prlainović, Filip Filipović i Slobodan Soro, zatim predstavnice Srbije na Evrosongu "Moje 3"- Sara, Nevena i Mirna, članovi dečjeg hora "Kolibri" i mnogi drugi.

"I ovoga puta u  "Teletonu" RTS- a imaćemo zaista impozantan broj gostiju u studiju. Naši gledaoci će moći da razgovaraju sa onima koje nemaju priliku da sretnu u svakodnevnom životu, moćiće da ih pitaju sve što žele. Istovremeno, dok budu razgovarali sa gostima u studiju, TV gledaoci će biti i humani jer će svaki poziv ili poruka biti direktna donacija. Kao i svi dosadašnji "Teletoni" RTS- a i ovaj sedmi je namenjen deci.", izjavila je u Jutarnjem programu Jelena Ilić, urednica emisije.

Ovogodišnji "Teleton" Radio- televizije Srbije, namenjen je prikupljanju sredstava za nabavku didaktičkog materijala i opreme za jedinstvenu obrazovno- vaspitnu instituciju inkluzivnog tipa, za decu predškolskog uzrasta- Centra za brigu o deci i porodici u Beogradu.

Jelena Ilić, urednik emisije: "Ovaj "Teleton" je nastavak prošlogodišnjeg- Rajfajzen banka je donirala deset miliona dinara za izgradnju objekta i sva sredstava tada sakupljena bila su za izgradnju, a ovaj "Teleton" je za opremanje Inkluzivnog centra u Beogradu. Ovaj humanitarni kontakt- šou program RTS-a svih ovih godina, osim humanitarnog karaktera pruža i mnogo više: pruža nam da se podsetimo da treba da budemo tolerantni, da pomažemo drugima, da budemo svesni naših različitosti , da te različitosti poštujemo i da uvek pomažemo drugima. To je ono što "Teleton" otvara kao temu, kao način razmišljanja i preporuku za ponašanje u životu".

Objekat Centra za brigu o deci i porodici biće podignut na teritoriji beogradske opštine Zvezdara (naselje "Denkova bašta") i počeće sa radom već ove jeseni.

Svi dosadašnji "Teletoni" RTS- a bili su namenjeni deci, odnosno obezbeđivanju sredstava ili opreme neophodne za poboljšanje i unapređenje kvaliteta života dece u Srbiji.

Tokom dvosatnog TV programa „Teleton", u nedelju 26. maja od  21.00 sat uz direktan prenos na Prvom programu Radio- televizije Srbije,  svaki telefonski poziv ili SMS poruka biće direktna donacija akciji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво