Prvo polufinale Evrosonga

Posle prvog polufinala 54. Evrosonga u Moskvi, održanog 12. maja, za finale su se plsirali predstavnici Turske, Švedske, Izraela, Portugalije, Malte, Finske, Bosne i Hercegovine, Rumunije, Jermenije i Islanda. "Cipela" u drugom polufinalu 14. maja.

U moskovskoj Olimpijskoj Areni završeno je prvo polufinale najvećeg muzičkog evropskog spektakla - izbora za Pesmu Evrovizije.

Prema odluci publike i žirija, u finale 16. maja plasirali su se predstavnici Turske, Švedske, Izraela, Portugalije, Malte, Finske, Bosne i Hercegovine, Rumunije, Jermenije i Islanda. 

Oni će u finalu nastupiti zajedno sa 10 finalista koji će biti izabrani u drugom polufinalu 14. maja, odnosno sa još 5 direktnih finalista - predstavnicima Velike Britanije, Španije, Francuske, Nemačke i Rusije.

Evrosong se održava u areni Olimpijski, čiji je kapacitet 80 hiljada mesta. Tokom takmičenja kapacitet dvorane smanjen je na 16 hiljada mesta za sedenje. Ulaznice za Eurosong koštaju od 18 do 667 evra.

Domaćini prve polufinalne večeri bili su manekenka Natalija Vođanova i ruski TV voditelj Andrej Malahov.

Od takmičara čast da otvori prvo polufinale pripalo je predstavniku Crne Gore Andrei Demirović.

Prema nezvaničnim informacijama televizijski prenos iz Moskve pratilo je između 100 i 150 miliona gledalaca širom sveta.

Predstavnici Srbije na "Pesmi Evrovizije 2009" Marko Kon i Milan Nikolić sa pesmom "Cipela" nastupiće u drugom polufinalu, u četvrtak 14. maja, pod rednim brojem 4.

Gledajte prenos takmičenja na nacionalnoj televiziji države u kojoj živite i saznajte broj telefona na koji možete da glasate za "Cipelu".

broj komentara 34 pošalji komentar
(petak, 22. maj 2009, 21:36) - anonymous [neregistrovani]

Neverovatno koji loši Rzultat

sta ti lupas Finska ima ubedljivo naj bolju pesmu...a za njima su Bosanci i Crnogorci....

(petak, 15. maj 2009, 00:44) - anonymous [neregistrovani]

evrovizija

I jas se javuvam od makedonija i mislam deka na ovoj festival samo Nordiskite zemji pominuvaat,za zal.Neznam,medgutoa mislam deka i ovde mirisa na politika.Krivo mi e za mladite NEXT TAIME.Momcite bea kade kade podobri od drugite,100pati podobri od Cukrov.Srpskata isto taka mozese da pomine.Vo nikoj slucaj ne bea polosi od Finska,Portugalija,pa i Malta.Veke cueni i videni mnogu pati porano.Katastrofa.Voditelite isto taka.Nema da gledam finale.Izliteno i vo princip ,,na ti'-daj mi,,

(četvrtak, 14. maj 2009, 15:13) - Jaca [neregistrovani]

svi imaju sanse...

Osim Norveske, Ukrajina je takodje favorit, mada i ona belgijanka (turskog porekla) koja peva za Tursku takodje ima velike sanse za pobedu. A nikad se ne zna, i Regina ima sanse.
Nasa Cipelica takodje...

(sreda, 13. maj 2009, 22:40) - Edin [neregistrovani]

Bravo Regina

Svaka cast grupi Regina. Pokazali su sve najbolje od muzike,koreografije pa do stylinga.
Mislim da je Sarajevo zasluzio sljedece godine da bude domacin.

Puno srece Bosno i Hercegovino!!!!!!!!!!

(sreda, 13. maj 2009, 22:07) - anonymous [neregistrovani]

Tarot pogodio

Sanjao sam los san da smo ispali u prvom krugu i da nas je ziri sredio.

(sreda, 13. maj 2009, 21:36) - anonymous [neregistrovani]

Norveska

Ovde u Norveskoj (koja je inace vidjena kao jedan od favorita)smatraju da im je jedini pravi konkurent Bosna i Hercegovina.

(sreda, 13. maj 2009, 20:45) - anonymous [neregistrovani]

Tarot pogodio

Kako je Slovinije 25ta u finalu, kada nije usla u finale po onome sto je gore navedeno? :D

(sreda, 13. maj 2009, 20:36) - lazar [neregistrovani]

pfff.....

scena je prevelika...kao i arena koju nisu napunili...nismo ni mi u polufinalu al je kod na publika bila swe wreme na nogama,i atmosfera je bila mnogo bolja...previse kica...voditelji uzas....ona jeste lepa ali glupa....i da moj favorti poreed srbije su spanija,turska,rumunija i grcka!!!

(sreda, 13. maj 2009, 20:35) - anonymous [neregistrovani]

originalnost

marko srecno samo ostani pozitivac i uspah je zagarantovan

(sreda, 13. maj 2009, 19:31) - anonymous [neregistrovani]

neocekivano

iskreno, ja sam ocekivao malo vise od Moskve, da prevazidje Beograd, ali ovo mi je stvarno bilo glupo... nekako je atmosfera pala, a i scena je bila mnogo losija... nije, da sad hvalim Srbiju, ali je kod nas bilo mnogo bolje...a pogotovo su voditelji bili mnogo vise u toj ulozi, nego ovi ruski...