Svečano otvoren "Evrosong 2009"

U izložbenoj sali "Manjež" u Moskvi sinoć je svečano otvoren "Evrosong 2009". Svečanom otvaranju prisustvali raniji pobednici takmičenja, Marija Šerifović i Dima Bilan.

Ovogodišnje takmičenje za izbor "Pesme Evrovizije" svečano je sinoć otvorio gradonačelnik Moskve Jurij Lužkov, poželevši gledaocima da uživaju u najmoćnijem prazniku pesme u svetu - "prazniku mira i ljubavi".

Predsednik Organizacionog komiteta, zamenik ruskog premijera Aleksandar Žukov dodao je da će ovo takmičenje još jednom potvrditi da ne postoje granice i da su "zajednički kultura, ljubav i vrednosti".

Voditelji polufinala i generalnih proba biće čuvena ruska manekenka Natalija Vođanova i TV voditelj Andrej Malahov, dok će voditelji finalnog takmičenja biti pevačica Alsa i televizijski voditelj i zabavljač Ivan Urgant.

Rusija je po prvi put domaćin takmičenja za izbor pesme Evrope nakon prošlogodišnje pobede Dime Bilana na Evrosongu u Beogradu. Zemlju domaćina na ovogodišnjem Evrosongu predstavljaće pevačica Anastasija Prihodko sa pesmom "Mamo".

Predstavnici Srbije na "Pesmi Evrovizije 2009" Marko Kon i Milan Nikolić sa pesmom "Cipela" nastupiće u drugom polufinalu, u četvrtak 14. maja, pod rednim brojem 4.

Gledajte prenos takmičenja na nacionalnoj televiziji države u kojoj živite i saznajte broj telefona na koji možete da glasate za "Cipelu".

Navijamo za Srbiju!

broj komentara 2 pošalji komentar
(utorak, 12. maj 2009, 13:16) - anonymous [neregistrovani]

Za Srbiju!!!

Bravo za mariju

(utorak, 12. maj 2009, 12:29) - anonymous [neregistrovani]

Za Srbiju!!!

Za Srbiju naravno, napred Marko obraduj nas, neka nasa Cipela osvoji Evrosong.