Fenomenalan nastup Srbije na generalnoj probi drugog polufinala „Pesme Evrovizije"

Nakon prvih deset učesnika koji su sinoć obezbedili prolaz u finale „Pesme Evrovizije“, večeras je održana generalna proba drugog polufinala u kojem glasa stručni žiri. Predstavnici Srbije, grupa „Sanja Ilić i Balkanika“ imali su fantastičan nastup.

Grupa iz Srbije nastupila je pod rednim brojem tri sa pesmom Nova deca.

U drugoj polufinalnoj večeri nastupa 18 zemalja, a osim Srbije to su: Norveška, Rumunija, San Marino, Danska, Rusija, Moldavija, Holandija, Australija, Gruzija, Poljska, Malta, Mađarska, Letonija, Švedska, Crna Gora, Slovenija i Ukrajina.

Značaj generalne probe je u tome što stručni žiri zemalja koje večeras učestvuju daje svoje glasove koji će biti saopšteni sutra na zvaničnoj takmičarskoj večeri.

U RTS-u zaseda žiri Srbije: Dejan Cukić, Bojana Stamenov, Bane Krstić, Tijana Milošević i Rade Radivojević.  

Publika će moći da glasa sutra. Osim zemalja učesnica, glas omiljenoj pesmi u drugom polufinalu moći će da daju i gledaoci iz Francuske, Nemačke i Italije.

Pobednici drugog polufinala pridružiće se učesnicima koji su juče obezbedili nastup u Finalu a to su: Austrija, Estonija, Kipar, Litvanija, Izrael, Češka Republika, Bugarska, Albanija, Finska i Irska. U finalu će nastupiti i stalni učesnici.

Portugalija je prvi put domaćin takmičenja, a na pobedu je čekala čak 53 godine. Obezbedio ju je mladi Salvador Sobral pesmom Amar pelos dois, ubedljivom pobedom (rekordnih 758 poena) ispred Bugarske prošle godine u Kijevu.

Drugo polufinale „Pesme Evrovizije“ Radio-televizija Srbije direktno će prenositi u četvrtak, 10. maja, na RTS 1, RTS HD, RTS Svet i RTS Planeta od 21.00.

broj komentara 0 pošalji komentar