Рађање краљевине

Играна серија о династији Немањић највећи је досадашњи пројекат РТС-а.

Овај датум и 800. годишњица од рађања прве краљевине Србије, у нашим професионалним животима, јединствена је прилика када ћемо моћи оваквом серијом то и да обележимо.

Није случајно да је на јавном анонимном конкурсу управо Гордан Михић био тај чије је име прочитано када је отворена шифра са његовом ковертом. Михић је уткан у кинематографију и телевизију ове земље", додао је одговорни уредник драмског и серијског програма РТС-а.

Редитељ Марко Маринковић открива да серија јесте велика, али и да су услови врхунски за нашу продукциону ситуацију.

број коментара 7 пошаљи коментар
(среда, 12. јул 2017, 09:10)
Vlado [нерегистровани]

Prenemanjici

Voleo bih da se kasnije posvetite i istoriji pre Nemanjica, recimo Vlastimir i pobeda u ratu nad Bugarima bi bila sjajna tema za igranu seriju. Puna podrska za dosad uradjeno.

(среда, 12. јул 2017, 09:02)
Бинср [нерегистровани]

...

Има јако пуно историјских чињеница, али не одговарају СПЦ. Зато се све држи у магли и недокучености.

(среда, 12. јул 2017, 08:03)
antiprotivan [нерегистровани]

znanje

Zasto sad,zasto oni.Neverovatni komentari.Gledali smo kojesta iz anglo-saksonske istorije uz naravno i odlicne stvari. a sad se konkretno se snima o najmocnijoj i najdugotrajnijoj srpskoj dinastiji i to sa razlogom.Ove godine 2017. slavi se 800 god.od krunisanja Stefana 1217.god.tada dobiti krunu od pape je znacilo medjunarodno priznanje kao danas da postanes clanica UN-a.Zato citajte ljudi,citajte.

(среда, 12. јул 2017, 04:01)
anonymous [нерегистровани]

Sada postaju svi istorijski "znalci"

Hej ljudi, serija nije ni završena, a nije ni pocelo prikazivanje ove serije, a vi već kritikujete i izvoljevate. Rdjavom, bas, sve smeta....

(уторак, 11. јул 2017, 21:29)
anonymous [нерегистровани]

Raspredamo

Istorijskih cinjenica ima malo. Uglavnom je bio veoma okrutan rezim.

(уторак, 11. јул 2017, 20:57)
Stefan [нерегистровани]

Molba

Ja vas samo molim da ne pravite vise kosovski boj. Nadam se da ovoga puta nwce biti stednje na statistima i da ce serija izgledati kao ozbiljna dokumentarna serija a ne kao pozorisna predstava kako vecina nasih serija i filmova danas izgleda.

(уторак, 11. јул 2017, 20:00)
anonymous [нерегистровани]

A ostale istorijske činjenice???

Šta je sa ostalim likovima i dogaðajima iz naše dalje, srednkovekovne, prošlosti??? Kako znamo da su te činjenice o njima tačne?